FCC-Segell-banner4
Casa Vicens se suma a les celebracions mundials de l’any nou Xinès

Notícies

Casa Vicens se suma a les celebracions mundials de l’any nou Xinès

bonart barcelona - 23/01/20
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaBaner_Viladot_Bonart_360x356
Casa Vicens reprèn la seva activitat després del segon Nadal d’estar oberta al públic i després d’una setmana de manteniment en la que s’ha continuat treballant la restauració de la seva sala més emblemàtica, el fumador. Ara, amb la casa a punt, es prepara per donar la benvinguda al públic d’origen xinès i coreà amb motiu de l’any nou lunar.

El creixement del turisme asiàtic dels darrers anys a Barcelona s’ha fet present en tots els espais culturals de la ciutat. Casa Vicens, tot i ser l’últim edifici de Gaudí en obrir les seves portes, no ha sigut una excepció. A dia d’avui, el públic japonès lidera el rànquing dels visitants asiàtics a Casa Vicens, però la Xina és el país que ha mostrat més creixement en els darrers anys. En tercera posició se situa Corea del Sud, que també mostra un creixement sostingut de visitants.

El dissabte 25 de gener de 2020 entrarem en l’any de la Rata, el primer dels animals del calendari xinès. Aquest animal s’associa amb la disciplina, la intel·ligència i l’astúcia, amb grans ambicions però també prudent davant les despeses. Una definició que podria encaixar amb la personalitat d’Antoni Gaudí, nascut també l’any de la rata.

Aquest 2020, la primera casa de Gaudí ha volgut celebrar l’arribada del primer animal del zodíac amb diverses accions.

Del 20 de gener al 5 de febrer, aquest Patrimoni Mundial UNESCO s’acostarà al públic xinès oferint cada dia visites guiades en xinès gràcies a la col·laboració establerta amb l’empresa The Touring Pandas, especialitzada en tours en xinès, japonès i coreà.

Les persones que aquests dies s’acostin a visitar la Casa Vicens trobaran diferents escenaris amb ratolins al llarg de la casa, una picada d’ullet al públic asiàtic que es convertirà en una acció de gamificació a través de la seu perfil de TikTok que acaba d’estrenar. A més, a partir del 24 de gener, Casa Vicens Gaudí regalarà als seus visitants de nacionalitat xinesa els característics hongbao, sobres de color vermell que simbolitzen la bona sort i que és comú que les persones grans regalin als més joves. En aquest cas els hongbao contindran un plec de color vermell perquè els visitants puguin fer, en papiroflèxia, el mateix model de rata que trobaran durant el seu recorregut per la casa. Trobaran les instruccions per fer-lo al perfil de TikTok.

La primera casa de Gaudí ha aprofitat l’arribada de l’any nou xinès per obrir un perfil propi en aquesta xarxa social que està tan de moda entre els adolescents però que a la Xina és la xarxa mes comú en totes les franges d’edat. Un contingut audiovisual i una interfície amb múltiples opcions ha fet d’aquesta app un fenòmen social, arribant a ser una de les apps més descarregades del món. L’objectiu de l’obertura és acostar-se al públic asiàtic combinant continguts rigorosos sobre Antoni Gaudí amb els efectes i filtres que permet aquesta xarxa social.

Casa Vicens es la primera casa realitzada per Antoni Gaudí entre el 1883 i 1885. Declarada Patrimoni de la Humanitat UNESCO l’any 2005 és la casa-manifest on un jove Gaudí, de 30 anys, va fixar les bases del que seria la seva arquitectura posterior. Ubicada al barri de Gràcia de Barcelona, va obrir les seves portes al públic el novembre de 2017 després de 3 anys de restauració i rehabilitació que van permetre a la casa tornar al seu origen. La destacada rehabilitació portada a terme per Martínez Lapeña-Torres Arquitectos i DAW Office ha sigut premiada i finalista en diferents premis d’arquitectura de tot el món: Finalista Premi FAD d’arquitectura 2018, Premi de Rehabilitació en els Premis Lledó Arquitectura 2018, Obra premiada en la XIV Bienal Española de Arquitectura y Urbanismos 2016-17, obra candidata al Premi EU Mies Award 2019 i Obra finalista als Premis XI BIAU 2019.

Els cinc valors que mouen Casa Vicens Gaudí són la creativitat, el descobriment, l’audàcia, l’excel·lència i la proximitat, valors que marquen les diferents programacions que s’ofereixen.

A la imatge, Casa Vicens Gaudí.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner