FCC-Segell-banner4
Feriarte 2016, l\'aparador de la joieria antiga més exclusiva

Certàmens

Feriarte 2016, l'aparador de la joieria antiga més exclusiva

bonart madrid - 12/11/16
BONART 180 X 180 PX_La-Galeria-201602-recurs
En el seu 40 Aniversari Feriarte torna a mostrar les joies antigues més exclusives entre el 19 i el 27 de novembre al pavelló 3 d'Ifema.

La història de les joies és extensa i encara que amb diferents usos segons la civilització a la qual van pertànyer, han representat sempre un símbol de riquesa, bellesa i exclusivitat. Des de la Prehistòria l'ésser humà s'ha assortiment de diferents materials per a transformar-los en joieria i així aplicar el concepte de bellesa al cos i la roba. Egipte, Mesopotàmia, Grècia, Roma, l'Edat Mitjana, Renaixement, Romanticisme, Art Nouveau, Art Deco; en definitiva, una llarga tradició en l'elaboració de joieria, avui reconeguda com una expressió artística. Sempre vigents, sempre benvingudes, les joies mai passen de moda i han passat a formar part imprescindible de la indumentària diària en la vida tant d'homes com de dones. A més de ser una manera d'inversió segur, denota un estil únic basat en l'exclusivitat i distinció.

Feriarte 2016 torna a reunir algunes de les peces de joieria antiga més exclusives que es presentaran de la mà de prestigioses firmes especialitzades en la matèria.

Agurcho Iruretagoyena es dedica des de 1998 a la recerca de peces especials tant de joieria com de mobiliari, dedicant-se especialment a unir el disseny contemporani amb antiguitats d'alta època i de col·leccionisme. Un any més, assisteix a Feriarte per mostrar peces especials de joieria, com és el cas d'una polsera realitzada en or i dos safirs caboixó, signada Puig Doria, cap a 1940; un conjunt de fermall i pendents realitzats en or amb robins i safirs, França, cap a 1950; una polsera tub de gas amb una excepcional aiguamarina de 100 quirats, França, època Chevalier, i una altra polsera de la primera meitat del s. XIX realitzada en plata i or amb perles, robins i esmalts, signada pel joier Froment Meurice.

Un any més, Vendome Joieria, especialista en joieria del segle XIX, Art Nouveau i Art Decó, continuarà oferint a la Fira seus millors peces d'alta joieria. Entre la seva àmplia varietat, proposa un fermall doble-clip art decó, realitzat en platí amb brillants i baguettes, França, circa 1930, així com un excepcional fermall francès del segle XIX en forma de flor, en or i vistes de plata amb diamants, realitzat pels prestigiosos joiers "Philippe & Marcel Wolfers", i un anell Art decó, França 1930, realitzada en platí amb brillants.

Amb gairebé vint anys de trajectòria professional, Joies antigues Sardinero assisteix des de Santander per mostrar una extensa varietat de joies. Entre les seves especialitats en joies Art Decó, Art Nouveau, segle XIX, i anys 40 estil Chevalier, exposa a la Fira peces com una polsera modernista amb motius florals i insectes i punxonada LBB, de Barcelona, ​​anterior 1935.

Isabel Lopes da Silva assisteix al 40 Aniversari de Feriarte amb un extraordinari colofó ​​amb maragdes, safirs i diamants, Seaman Schepps, circa 1950.

La Fira d'Art i Antiguitats acull una varietat molt àmplia de peces de joieria de molt diverses èpoques. Tant és així que fins i tot dóna cabuda a exemplars únics d'arqueologia com a parella de pendents en or proposta per J. Bagot Arqueologia; un bell exemple de l'orfebreria prehispànica a Colòmbia, c 1000-1500 d.C.

La 40a edició de Feriarte, fira organitzada per Ifema, se celebrarà del 19 al 27 de novembre al pavelló 3 de Fira de Madrid, amb un horari de 12.00 a 21.00 hores.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells