FCC-Segell-banner4
Joan Cardells presenta \

Exposicions

Joan Cardells presenta "Pur dibuix" a la Galeria Canem

bonart castelló - 16/11/16
Eude, genericBanerVictor04
Joan Cardells presenta Pur dibuix a la Galeria Canem del carrer antoni Maura, 6 de Castelló del 18 de novembre del 2016 al 14 de gener del 2017. La inauguració s'ha previst a les 19 h. del dia 18 de novembre del 2017.

Joan Cardells (València 1948) té una llarga trajectòria professional d'exposicions i reconeixements que avalen la seua vàlua artística. Ara recordem amb plaer la memorable mostra que tinguérem d'ell l'any 1989. JC ha denominat aquesta mostra amb el títol de "Pur dibuix", perquè totes les coses del món són traduïbles a llapis i paper. A dibuix. I també afirma –i s'aferma– que ell mateix està infectat per la cel·lulosa en totes les seves variants.

A hores d'ara, bé ens vindria de recordar la dita de Paul Valery : " No conec art que puga posar més intel·ligència que el dibuix". I conseqüentment la frase d'en Degas : "El dibuix no és la forma, ans la manera de veure la forma". Observem com les obres ací exposades no duen un títol significatiu, sinò tan sols una numeració referencial; açò ens fa pensar que l'autor fuig de l'objecte com a realitat material i funcional i que el seu interès n'és un altre, com si ens dugués d'una realitat a una abstracció figurada.

Aquest viatge és intencionat, perquè a ell no li interessa el soroll mediàtic artístic que atemoreix els creadors. Es tracta, continua, "de porfiar en la mirada individual o per la suma de mirades individuals i per un poc de silenci, calma ... i coneixements". A propòsit de les sèries JC es pregunta: "per què voler dir-ho tot d'un tema en un únic dibuix?. I és respón: "el que faig és distribuir la càrrega emocional i apostar per l'obsessió pel tema, tantes vegades com calgui".

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021