FCC-Segell-banner4
La Demarcació de Girona del COAC presenta la programació cultural

Notícies

La Demarcació de Girona del COAC presenta la programació cultural

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2

El Departament de Cultura de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) presenta un complet i elaborat programa d’activitats per aquest primer semestre de l’any, amb 30 activitats que inclouen exposicions, conferències i jornades tècniques. Aquestes accions es duran a terme a les seus de Girona, Figueres i Olot, i també en altres espais de les Comarques de Girona. La programació del mes de febrer comença amb una activitat inclosa dins els actes de commemoració del centenari de la inauguració de l'Escola de la Bauhaus, l’arquitecte Roberto González del despatx Addenda Architects, autors del nou Museu de la Bauhaus a Dessau, farà una conferència a la seu de Girona (13 de febrer).

Aquest mes també tindrà lloc, a la sala Rafael Masó de la Pia Almoina de Girona, una de les jornades del Mobile Week Girona amb la conferència “Accessibilitat universal i la nova Clínica Girona” per part del despatx PMMT Arquitectura (19 febrer).

D’altra banda, la sala d’exposicions de la seu de la Demarcació de Girona acollirà una maqueta de gran format realitzada pels estudiants del grau en Arquitectura de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona. El setembre passat, l’arquitecte i professor convidat David Kohn, va proposar als alumnes, a partir de l’arquitectura de la ciutat de Girona, reflexionar sobre els processos creatius (tècniques de composició, de muntatge, d’enregistrament i d’associació) amb els que treballa des del seu estudi a Londres.(20 de febrer).

Finalment, aquest mateix mes, tindrà lloc la jornada Revisió urbanística del litoral gironí (21 de febrer), en col·laboració amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, per donar a conèixer entre el col·lectiu quines són les afectacions concretes del nou Pla Director Urbanístic de revisió dels sòls no sostenibles del litoral de Girona, que va aprovar inicialment la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona.

La difusió de l’arquitectura serà un dels pilars de la programació del primer semestre de l’any, donant continuïtat al cicle L’àlbum de l’Arquitecte. A la primavera, la sala la Cova de Girona acollirà la nova mostra dedicada a l’arquitecta Denise Scott Brown, amb instantànies de Sud Àfrica, Nova York, Filadèlfia, Atlàntic City, Iugoslàvia, Califòrnia, llocs que va conèixer i va fotografiar (30 d’abril).

Les tres primeres exposicions del cicle continuaran viatjant per la Demarcació de Girona. Leonardo Finotti: Rio de Janeiro en 20 mirades es pot veure a l’Escola d’Art i Superior d’Olot fins al 28 de febrer. La mostra Entropia i paisatge urbà a l’Índia de Clara Gromaches, es pot veure a Figueres fins al 29 de març, i, després, a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot (13 abril). Finament, l’exposició Laszlo Moholy-Nagy. Fotografia i fotogrames, que recull una mostra del treball de l’autor, es pot veure a Girona fins al 14 de febrer, i el 2 de març viatjarà a Olot.

Aquest primer semestre de l’any es presentarà l’arquitectura de qualitat de les comarques gironines del 2019, amb la 23a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona. La sala La Cova acollirà l’exposició de tots els projectes presentats (9 març). I al juny, tindrà lloc l’Acte de lliurament dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2020 (12 juny), moment en el qual s’obrirà l’exposició dels projectes seleccionats i premiats, que es podrà veure fins al mes de setembre a la seu de Girona, i després, començarà una itinerància per les Comarques de Girona.

Dins les exposicions d’aquesta primera part de l’any, hem de destacar les dedicades al carrer de la Jonquera de Figueres (10 abril) i a la reconstrucció de l’església de Sant Pere després de la Guerra Civil (19 de juny), ambdues a la Delegació de l’Alt Empordà del COAC. La primera és un projecte commemoratiu dedicat a les persones i als treballadors d’aquest històric carrer. I la segona, formarà part dels actes populars i religiosos per celebrar el mil·lenari de la parròquia figuerenca.

Les conferències també tenen el seu propi espai. A part de la ja esmentada d’Addenda Architects, la Delegació de l’Alt Empordà ha programat una activitat per commemorar el Dia de la Dona amb la conferència Arquitectes Pioneres a càrrec d’Arcadi Pla (6 de març), i també una altra activitat amb els arquitectes més joves per compartir les experiències arquitectòniques a través dels viatges (26 juny).

La programació cultural de la Demarcació de Girona també inclou accions pensades i dirigides als infants. Aquest any, la Delegació Garrotxa-Ripollès col·labora amb l’Escola Municipal de Belles Arts de Sant Joan les Fonts per dur a terme un taller d’arquitectura per a nens i nenes (24 febrer), on treballaran l’entorn i el paisatge.

Al març, es farà el taller d’arquitectura, urbanisme i reciclatge per a infants amb DLand (30 març). Amb aquest taller es posa èmfasi en el procés de creació i aprenentatge a partir de l’experiència amb elements arquitectònics i a la vegada esdevé una plataforma per a la impulsió d’estratègies sostenibles i respectuoses amb el Medi Ambient.

Tancarà les activitats amb infants del primer semestre, la instal·lació que la Demarcació de Girona farà per Girona, temps de flors. Enguany es planteja com un projecte en col·laboració amb els alumnes de 5è de l’Escola Mas Clarà de La Bisbal de l’Empordà mitjançant l’exposició Joc de llum i ombres. Un muntatge escenogràfic on desenvolupen un seguit de recursos florals a través del treball amb els alumnes de les diferents possibilitats de la llum a partir de la seva experimentació.Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021