BannerFCC_Bonart
Més de 5.000 figurants participen en la gran rua del Carnaval 2017

Notícies

Més de 5.000 figurants participen en la gran rua del Carnaval 2017

bonart platja d'aro - 25/02/17
GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180thumbnail_arranzbravo. general 04-2014
La Gran Rua de Carrosses i Comparses del Carnaval de Platja d’Aro 2017 aplega el dia 25 de febrer un conjunt de 82 colles de 17 poblacions de les comarques de Girona amb més de 5.000 figurants i el gaudi de desenes de milers d’espectadors als carrers de la vila. El matí hi ha desfilat un conjunt de nou colles a mode d’exhibició amb uns 500 persones disfressades, acompanyes de la colla dels Reis Carnestoltes de Platja d’Aro. A la tarda, durant sis hores ho faran les 70 colles a concurs que opten als 8.000 euros en premis. Hi ha cinc guardons per a les categories de Carrossa Gran, Carrossa Petita, Comparses, Colles Local i Disfressa (nova modalitat); i premi únic per a la millor colla que participi per primera vegada a la Rua.

Totes aquestes colles ho fan acompanyes, tot obrint la Rua, i com és tradició, de la carrossa i la comparsa del Rei i la Reina Carnestoltes de Platja d’Aro -Rei Ocellot Que Mana Quan Pot, Iaia Reina de la Canalla, Príncep Tocat de l’Ala i Princesa que Vola i Balla de la Colla Els Descarrilats-, i també de Sant Feliu de Guíxols -Els Kintus- i de Santa Cristina d’Aro -Dakidallà- (totes tres fora de concurs). També han participat en l’obertura les bandes musicals El Caliu de Platja d’Aro i la suïssa Unschlyssige 92, que ja hi va ser present ara fa 25 anys. Els premis -que enguany han augmentat un 60% en dotació- es fan públics aquesta mateixa matinada de dissabte a diumenge (1.30 h) en el transcurs del ball popular amb Radio Hits al Palau d’Esports i Congressos (a partir de la mitjanit, entrada gratuïta).

Gràcies a la cinquena edició de la rua matinal, que es complementa amb la tradicional de la tarda hi desfilaren colles de 17 poblacions: Palamós, Pals, Calonge, Llagostera, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Salt, Olot, Sant Antoni de Calonge, Caldes de Malavella, Llofriu, La Bisbal d’Empordà, Sant Climent de Peralta, Castell-Platja d’Aro, Sant Joan les Fonts, Santa Pau i Palafrugell. Del conjunt de 70 colles a concurs a la rua de la tarda-vespre, 23 colles ho fan en la modalitat de Carrossa Petita, 34 en la de Carrossa Gran; i 12 com a Comparses (mínim de 20 components). En la modalitat de Colles Locals de Castell-Platja d’Aro -que també opten a la resta de categories i guardons- participen a concurs les propostes de Qui Ens Ha Enredat?, Els Pimpons, Els Pipas, Vas Dat, I a tu què t’importa?, Els IV Gats, Els Collonuts, Sens Límits, Somos los que Somos, Anem de Conya, No me’n recordo i La Xalana del Port. I alhora, totes 70 opten al premi de millor Disfressa, novetat d’enguany.

El Carnaval de Platja d’Aro 2017 proposa del 18 de febrer a l’1 de març una vintena d’activitats que tenen el carrer com a escenari principal, on s’hi fan dues terceres parts d’un programa que manté l’aposta per un esperit familiar i popular, amb només tres activitats són de pagament. Després de jornada d’avui, demà diumenge 26 de febrer hi ha programats jocs de dimensions gegants (11–14 h), Rua de Colles Locals a Castell d’Aro (12 h), i animació de carrer (12 i 17 h). L’Enterrament de la Sardina, dimecres 1 de març (20 h), tanca els actes de Carnaval amb la tradicional sardinada popular.

Et poden
Interessar
...