BannerFCC_Bonart
Tretze escultures de Pedro Jordán al Parc dels Estanys

Exposicions

Tretze escultures de Pedro Jordán al Parc dels Estanys

bonart platja d'aro - 10/03/17
BONART_180x180Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2
De l'11 de març al 9 de juliol el Parc dels Estanys de Platja d'Aro presenta la setena mostra consecutiva a cel obert dins d'aquest parc urbà. S'exposaran un conjunt de tretze obres de fins a 2,5 metres de materials diversos de Pedro Jordán.

Exposició a l’aire lliure d’un conjunt de 13 peces de gran format del navarrès Pedro Jordán Mateo (www.pedrojordan.com) al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, de l’11 de març al 9 de juliol d’enguany. Les obres, de fins a 2’5 metres d’alçada, estan elaborades amb materials diversos: marbre de Carrara, bronze, marbre vermell d’Alacant, acer, marbre dolomític, pedra calcària negra o marbre de Portugal. La inauguració tindrà lloc el dia 11 de març (12 h) amb la presència de l’artista, que conduirà una visita guiada. La mostra està organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i se’n pot gaudir lliurament tots els dies de la setmana, coincidint amb el seu horari d’obertura al públic del parc, variable segons els mesos de l’any: març i abril (8-18 h) i de maig a juliol (7-21 h).

L’artista ha participat en simposis internacionals d’escultura i obra pública a múltiples països d’arreu del món (Argentina, Canadà, Xina, Rússia, Dinamarca, Itàlia, Turquia, Suïssa, Alemanya, França, Luxemburg o Romania), i ha exposat a diverses ciutats peninsulars -Tudela, Pamplona, Guadalajara, Saragossa, Madrid, Màlaga o Barcelona-, però també a Bèlgica, Alemanya i als Estats Units. El crític d’art Juan José Martín Hernández defineix la seva obra com a "escultures plenes d’esperança, amb classe, amb estil en la seva presència parlen de l’ofici amb el qual han estat creades, però també de la funció per a la qual han estat pensades, que gaudim de les seves formes. Algunes estan esperant el vent perquè els transfereixi sonoritat... La seva pròpia música, en contacte amb la natura".

La mostra és la primera de l’any al Parc dels Estanys i dóna continuïtat al projecte, iniciat el 2014, d’estendre els espais expositius del municipi més enllà de Castell d’Aro, i apropar-los a un públic més ampli, tot arribant fins a aquest parc urbà de 150.000 m2 d'atractiu ciutadà, turístic i naturalista, inaugurat l’octubre de 2012, on hi són compatibles la visita pedagògica amb una diversitat biològica -cicle de l’aigua, vegetació i punt de migració d’aus- que recupera els hàbitats i els ambients originals de la zona. Prèviament hi ha exposat Emili Armengol, Alberto Gómez Ascaso, Jaume Roser, Medina-Campeny, Bonaventura Ansón i Josep Canals; i de cadascun en resta com a testimoni permanent una peça instal·lada al mateix parc, complement de les mostres temporals.

Simultàniament, fins al 2 d’abril (caps de setmana i festius 11-13 h i 17-19 h), el Castell de Benedormiens de Castell d’Aro acull una col·lectiva amb una quarantena d’obres de pictòriques, d’una dotzena d’artistes italians vinculats al Museu Scalvini de Desio, Itàlia, aplegades sota el títol El caràcter del color · Un passeig per la Costa Brava. Hi participen Novella Bellora, Renzo Calzavara, Silvana Castellucchio, Monica Catto, Giancarlo Curone, Laura Frigerio, Giuseppe Gentile, Patrizia Lovati, Luca Meraviglia, Cristiano Plicato, Gabriella Torchi i Fiorenza Valenti; que mostren un treball creatiu que abraça des de la pintura a l’oli a la incisió, passant també pel còmic o les tècniques mixtes.

Et poden
Interessar
...