BannerFCC_Bonart
El Centre Botín presenta \

Exposicions

El Centre Botín presenta "Julie Mehretu. Una història universal de tot i res"

bonart santander - 11/10/17
BONART-180x180-SADELa-Galeria-201602-recurs
El Centre Botín presenta, del 12 d'octubre de 2017 al 25 febrer de 2018, l'exposició Julie Mehretu. Una història universal de tot i res. La mostra reuneix una selecció de prop de 30 pintures i 60 dibuixos, corresponents tots ells a moments destacats de la trajectòria de l'artista, en una de les exposicions més completes que s'han realitzat sobre la seva obra a Europa.

Nascuda a Etiòpia el 1970, Mehretu es va donar a conèixer a finals dels noranta en l'escena artística novaiorquesa amb un llenguatge artístic molt personal. Amb tècniques com el dibuix, la tinta i l'acrílic, Julie Mehretu combina línies geomètriques, dibuixos arquitectònics i projeccions urbanes amb capes de color i altres elements més personals, pinzellades i gestos gairebé cal·ligràfics.

En un joc complex entre la precisió i el caos, les formes interactuen en el llenç prenent de vegades forma de remolí, de corrents o de peces que esclaten en l'aire, com a resultat d'una explosió, d'un col·lapse que tracta d'aconseguir l'espectador.

Cada superfície està minuciosament treballada per l'artista. Capes, traços, pinzellades i marques es superposen unes a les altres, i de vegades són esborrades i difuminades per ella mateixa, que deixa voluntàriament aquest rastre de moviment i interacció en el llenç.Són peces que suggereixen de vegades la multitud, l'agitació contemporània, l'energia d'un món en constant moviment, evocant esdeveniments actuals o històrics, ciutats o civilitzacions que desapareixen, dinàmiques geopolítiques, moments de fragilitat i canvi. En paraules de l'artista, "mapes d'històries sense localització".

Et poden
Interessar
...