BannerFCC_Bonart
El Museu Marès publica un catàleg del mobiliari de l’Edat Mitjana

Notícies

El Museu Marès publica un catàleg del mobiliari de l’Edat Mitjana

bonart barcelona - 03/12/17
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Nial nou-180x178
El dia 4 de desembre, a les 12.30 hores, es presentarà al Museu Frederic Marès (Plaça Sant Iu, 5) l'edició digital del Catàleg del moble. Edat Mitjana, segles XIV-XV / Fons del Museu Frederic Marès / 6.1 . Aquesta edició, dedicada al mobiliari de l’Edat Mitjana, és la primera d’una sèrie de tres que, seguint l’ordre cronològic, veuran la llum pròximament: el mobiliari de l’Edat Moderna i el de l’Edat Contemporània.

La presentació anirà a càrrec de Josep Maria Trullén, director del Museu Frederic Marès; Pilar Vélez, directora de la publicació, i Mónica Piera, directora científica i autora del catàleg. També hi assistiran altres autors que ha participat al catàleg, com Miquel Àngel Alarcia, Jaime Barrachina, Félix de la Fuente i Sofía Rodríguez Bernis. Durant l’acte es presentarà el catàleg digital i també s’aprofundirà en algunes de les peces del catàleg.

Els catàlegs raonats del Marès 
El Museu Frederic Marès va iniciar la publicació dels seus catàlegs raonats l’any 1991. Vint-i-cinc anys després, presenta el Catàleg del moble. Edat mitjana, segles XIV-XV. Fons del Museu Frederic Marès/6 . En aquesta ocasió, però, tot i que en essència s’ha seguit la fórmula dels catàlegs anteriors, es tracta del primer catàleg del Museu dissenyat perquè pugui ser consultat en format digital (encara que el darrer, dedicat a l’escultura i les col•leccions del món antic, ja incloïa una versió en CD).
L’edició digital permetrà portar a terme les cerques d’una manera més àgil, i alhora facilita la ràpida actualització de la informació dels objectes catalogats i també la incorporació a la col•lecció de nous ingressos de mobiliari.

Et poden
Interessar
...