BannerFCC_Bonart

Notícies

El Palau de Maricel tanca temporalment per obres de rehabilitació

bonart sitges - 05/01/18
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)Banner_180x180
El Palau de Maricel de Sitges ha iniciat aquesta setmana la primera actuació de reforma de l’edifici del conjunt d’obres que durà a terme al llarg d’aquest 2018, any en que es commemora el seu centenari. Es tracta d’una actuació puntual –complementària a l’àmplia reforma estructural finançada per l’Ajuntament de Sitges i la Diputació de Barcelona– consistent en una rehabilitació de les baranes de la terrassa. Aquesta primera actuació té una durada prevista de dos mesos.

L’obra té com a finalitat rehabilitar les baranes de les terrasses que voregen el carrer Fonollar, ja que hi ha algunes parts que es troben en un estat de degradació cada cop més accentuat. L’actuació ha estat separada del conjunt de la reforma estructural amb la voluntat de no assumir riscos davant algun possible despreniment. La situació del Palau de Maricel, arran de mar, obliga a generar contínues actuacions de rehabilitació patrimonial, a causa de les erosions que pateix pels efectes climatològics i l’impacte marí. Amb motiu de l’obra també es pintarà el tram de façana afectat, al carrer Fonollar.

L’obra ha obligat a cessar l’activitat en el Palau durant les properes setmanes. Això suposa aturar les visites guiades dels diumenges durant els mesos de gener i febrer, amb l’objectiu de reprendre-les el mes de març. Mentre durin les obres tampoc no es realitzaran presentacions ni altres activitats al Palau. La darrera va ser ahir, el taller infantil de la Carta als Reis, que va aplegar una trentena de nens i nenes al Saló Blau. Durant l’any 2017, el Palau de Maricel va registrar prop de 6.000 visites. Des que el 2013 va entrar en el circuit de visites guiades permanents del Consorci de Patrimoni de Sitges, el Palau de Maricel ha esdevingut un dels principals atractius culturals de la vila per als visitants i turistes.

L’actuació puntual iniciada aquesta setmana precedeix al projecte Reforma integral, rehabilitació, restauració i museïtzació del Palau de Maricel (1913-17) per adequar-lo com a centre d’activitats i d’exposicions temporals de Museus de Sitges, elaborat pel Consorci del Patrimoni de Sitges, amb el suport de l’Ajuntament i que es començarà a executar aquest 2018. El projecte detalla una inversió a l’edifici per fer-lo plenament operatiu per a la seva missió cultural, que consisteix en la reparació dels problemes estructurals; la restauració dels elements patrimonials; la rehabilitació de la façana i les cobertes; la redefinició d’entrades i de circulacions; la supressió de barreres arquitectòniques mitjançant la instal·lació d’elevadors mecànics; i l’adequació museogràfica de l’edifici per a la visita, de manera que permeti l’organització d’exposicions de format mitjà. L’Ajuntament de Sitges i la Diputació de Barcelona destinaran més de 3 milions d’euros a aquesta reforma.

A la imatge, foto d'arxiu del menjador del Palau Maricel.

Et poden
Interessar
...