FCC-Segell-banner4
Properes exposicions a Artium

Notícies

Properes exposicions a Artium

bonart vitoria-gasteiz - 27/01/18
Banner-Ilse-Bing-180x180px_v1-catBaner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2

El programa 2018 d'Artium s'inicia el 26 de gener amb l'exposició, Carmen // Shakespeare. Presagis del desig, de Francisco Ruiz de Infante i Olga Mesa (Sala Nord, fins l'1 de maig de 2018). Els autors defineixen la seva proposta com un "laberint expositiu" i és un nou capítol del projecte Carme // Shakespeare que Ruiz de Infante i Mesa vénen desenvolupant i evolucionant des 2012. Es tracta d'un complex i laberíntic muntatge de diferents instal·lacions i vídeo-instal·lacions que aborda, a partir d'un arquetip de ficció (Carmen) i un altre real (Shakespeare), el tema de l'amor. L'exposició s'organitza en quatre zones els límits no sempre són clars, cadascuna de les quals es refereix a altres tantes situacions dins el tema general: la seducció, el conflicte, la pèrdua i finalment la mort. El projecte de Francisco Ruiz de Infante i Olga Mesa compta amb l'espectador, la seva presència i la seva actitud, com un ingredient clau per a la seva activació. Durant el període d'obertura de l'exposició està prevista la realització de diverses accions per part dels autors: performances, conferències performatives, muntatge escènic ... Dirigida i produïda per Artium, l'exposició tindrà ramificacions en altres espais com les facultats de Belles Arts i Història de l'Art o el Centre Montehermoso, i itinerarà al Centre d'Art Tabacalera, a Madrid, un cop clausuri en Artium.


El Museu obrirà el 2 de març un tercer capítol de l'exposició de la Col·lecció Artium L'Art, inicialment titulada L'Art i el Sistema (de l'art), i dividida en tres actes. Un cop conclòs el "acte 2", un exhaustiu treball de documentació sobre el sistema de l'art a partir de la Col·lecció Artium, la selecció d'obres més significades de la Col·lecció presents en el "acte 1" de la mostra, es complementarà, a manera de contrapès, amb peces i artistes ingressades en els fons del Museu en èpoques properes, algunes en els últims mesos. Davant de les trajectòries consolidades del "acte 1", aquest "acte 3" mostrarà d'alguna manera la creació a la trobada amb el futur, mitjançant obres d'artistes joves o de factura recent. L'Art (actes 1 i 3) romandrà oberta a la Sala Sud fins el 2 de setembre de 2018.

Les col·laboracions amb altres centres permeten la presentació en Artium de projectes de primer ordre. Aquest és el cas de Poesia Brossa (Sala Nord, des del 29 de maig fins al 23 de setembre), organitzada en col·laboració amb el MACBA de Barcelona i comissariada per Pedro G. Romero i Teresa Grandas. El projecte suposa una revisió exhaustiva del treball de Joan Brossa, des dels seus primers llibres fins a les seves últimes investigacions plàstiques, travessant el teatre, el cinema, la música o les arts d'acció. L'exposició, més enllà de mostrar l'obra de l'autor català, vol posar en diàleg i confrontar-la amb la poesia d'artistes com el belga Marcel Mariën, l'argentí Nicanor Parra i l'escocès Ian Hamilton Finlay, i també amb els poetes del lletrisme, la poesia visual, la poesia concreta, experimental, expandida o Fluxus.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021