BannerFCC_Bonart
Cent artistes i cientìfics contra el canvi climàtic a Empordoneses 2018

Exposicions

Cent artistes i cientìfics contra el canvi climàtic a Empordoneses 2018

bonart figueres - 27/02/18
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014BONART_180x180
S’ha presentat a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres,  la cartellera de la novena edició del cicle expositiu Empordoneses el qual durà a terme un seguit d’exposicions i activitats a les ciutats de Figueres i de Roses durant el mes de març.

Tal com s’ha explicat, enguany prendran part un centenar d’artistes de diferents disciplines (pintura, escultura, instal·lació) així com científics mediambientalistes i estudiants, i totes les obres seguiran un mateix fil conductor que és la lluita contra el Canvi Climàtic. La intenció és sacsejar les consciències sobre un fet de candent de l’actualitat com la degradació ambiental del nostre planeta.  L’exposició principal s’inaugurarà el dissabte 10 de març a les 13h a la Casa Empordà de Figueres, i durant els següents tres caps de setmana es succeiran diverses activitats en diferents espais de la ciutat com exposicions, xerrades i tallers familiars, tots vinculats amb la lluita contra el Canvi Climàtic.

Pilar Farrés, coordinadora d’Empordoneses ha volgut destacar “la gran implicació del centenar d’artistes participants que enguany es veuran recolzats pels escrits de reconeguts científics mediambientalistes creant així un díptic entre el pragmatisme de la ciència i la interpretació de l’art”; Sònia Martínez, Consellera de Cultura Comarcal ha volgut fer incís en “la participació dels alumnes dels instituts de Figueres i Roses en un projecte que els obliga a implicar-se no només en l’art sinó que en la actualitat”; i Marta Felip, alcaldessa de Figueres, ha volgut “remarcar l'encert d'Empordoneses en la tria d'aquests temes, que posen a debat, una problemàtica de la qual tots som responsables. La inquietud que mou Empordoneses també la fem nostra i compartim el seu compromís, un compromís que ens entusiasma”.

També s’ha inaugurat a la façana de la Biblioteca Fages de Climent la instal·lació Kit de supervivència al Canvi Climàtic, obra de l’escriptora Mercè Cuartiella i l’il·lustrador Abdon Jordà, la qual és, de facto, la  primera exposició del cicle.

Calendari
Dimarts 27 de febrer a les 17.30h.
Inauguració de la instal·lació de Kit de supervivència al Canvi Climàtic de Mercè Cuartiella i Abdon Jordà a la façana de la Biblioteca Fages de Climent de Figueres. Es podrà visitar fins al 27 de març.
Dissabte 10 de març a les 13h.
Inauguració de l’exposició Aforisme: Consideracions estètiques entorn del canvi climàtic’ a la Casa Empordà de Figueres. Amb la presència de Marta Felip, alcaldessa de Figueres; Sònia Martínez, Consellera de Cultura Comarcal; Pilar Farrés, coordinadora d’Empordoneses; Josep Maria Joan, director del Museu del Joguet de Catalunya; Joan Falgarona, propietari Espai d’Art l’Aljub. Farà la glosa Marta Pol Rigau, comissària,  investigadora i membre d’ARBAR; i es  duran a terme dues accions dels artistes Ramon Guimaraes i Josep Masdevall. Artistes que exposen obra: Mònica Grygier, Elena Font Rodà, Ester Baulida, Fiona Morrison, Pilar Farrés, Tatiana Blanqué, Juliette Murphy, Rosa Pascual, Michelle Wilson, Guillermo Basagoiti, Sebi Subirós, Mireia Coromina, Isabel Carballo, Isabel Banal, Clara Garí, Irene Gras, Ramon Guimaraes, Josep Masdevall, Grup Trenant i Marta Pol Rigau. Amb textos dels científics mediambientalistes Josep Maria Dacosta, Marta Ball-llosera, Carles Bayés, Jordi Sargatal i Josep Peñuelas. Es podrà visitar de dimarts a divendres de 9.30 a 14h i de 16 a 18h; i els dissabtes i diumenges de 10 a 14 h. Fins al 14 d’abril.

Des del dilluns 12 de març.
Exposició al Consell Comarcal de les obres que els alumnes de diferents instituts han dut a terme. Instituts participants: Institut Narcís Monturiol, Institut Castelló d’Empúries, Institut de La Jonquera, Institut Ramon Muntaner,  Institut Alexandre Deulofeu, Escola La Salle, Institut Illa de Rhodes, Escolàpies Figueres. Es podrà visitar fins al 2 d’abril.

Dissabte 17 de març.
A les 18 hores. Inauguració de l’exposició Pugen les temperatures alMuseu del Joguet de Catalunya. Obra de Ramon Fort.
A les 19 hores. Inauguració de l’exposició Sota Terra a l’Espai d’Art l’Aljub. Artistes participants: Rafa Villalón, Sufyan Boussettaoui, Joan Falgarona i Wäwä. Totes dues exposicions es podran visitar fins al 17 d’abril.

Divendres 23 de març a les 19.45 h.
Debat “Canvi Climàtic, una realitat” i presentació de la Revista Alberes a la Casa Empordà de Figueres. Amb la presència de David Pujol (director editorial Alberes); Àngel Madrià (director editorial Gavarres); Anna Albó, (arquitecta i col·laboradora d'Alberes);  Marta Pol Rigau (comissària,  investigadora i membre d’ARBAR); i artistes que treballen en l’àmbit del canvi climàtic.

Dissabte 24 de març d’11h a 13h.
Taller familiar sobre el Canvi Climàtic a la Sala d’exposicions de Ca l’Anita de Roses. A càrrec de les artistes Fiona Morrison i Pilar Farrés. Al taller, infants i adults compartiran les sensacions i experiències que es donen durant el procés creatiu.


A les imatges, detall del cartell d'Empordoneses 2018. A sota, organitzadors, autoritats i artistes durant la presentació.

Et poden
Interessar
...