BannerFCC_Bonart
La Sala Apolo explica, amb una mostra de fotografíes, els seus 75 anys

Exposicions

La Sala Apolo explica, amb una mostra de fotografíes, els seus 75 anys

bonart barcelona - 02/03/18
GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Impremta Pages - banner-180x178
El  dia 5 de març, dos dies després del concert inaugural de l'aniversari, uns expositors ens rebran al hall de la Sala Apolo. Seran unes instal·lacions que ens acompanyaran tot aquest 2018 de celebracions. La primera exposició a emprar els expositors serà la de fotografia de concert "L'escenari", on únicament presenciarem fotografies d'actuacions en directe. Neix de la visió que han tingut els fotògrafs, i en definitiva la societat, dels concerts que han transcorregut a la Sala Apolo aquests primers 75 anys de vida. Es viatjarà des de les fotografies planes que il·lustren l'estampa d'una orquestra dels quaranta palplantada davant per davant de la càmera tot posant pel tècnic en fotografia qui procura que es vegi tot i tothom, fins a la fotografia més actual, la del passat concert de Yung Beef on la fotògrafa Anna Álvarez exclou la meitat superior del protagonista per tampoc deixar veure nítidament els fans, tan sols llum, espai i reaccions. Passarem d'estampes compostes per homes ordenats a dones agitades, d'esmòquings a xandalls, del blanc i negre al color i, sobretot, de l'escassetat i elitització fotogràfica a la hipermassificació d'imatges.

No només seran capaços de recorrer les fotografies dins el seu meta llenguatge, també es podrà palpar com ha canviat l'actitud, presència escènica i modes dalt l'escenari, quins són els tret escènics que romanen, o com d'inalterables en són corrents com el flamenc o el hip hop.

Al hall, el dia 5 de març, descobrirem les fotografies de la Rosario López, en Xavier Mercadé, l'Anna Álvarez, en Jordi Vidal, en Ray Molinari, en Hara Amorós, la Carlota Figueras, en Dani Cantó, l'Óscar Garcia, en Jordi Oliver i l'Alberto Polo, amb una breu introducció d'en Lluís Huedo que en presentarà l'exposició per, a continuació, passar a l'altre espai expositiu: La (3). Durant aquest pròxim mes i escaig els dos projectors de La [3] acompanyaran l'exposició amb slideshows de fotografies que continuaran la mostra. Dilluns, durant la petita celebració inaugural també gaudirem d'un brindis com mereix l'ocasió.

El 4 d'abril, i dins el cicle de xerrades del 75è aniversari de la Sala Apolo, també viurem una ocasió que segur els futurs fotògrafs de concert agrairan: una taula rodona amb 4 dels fotògrafs participant en l'exposició on, a més de debatre sobre les característiques i particularitat que cal afrontar a l'hora de prendre instantànies, ens mostraran els seus secrets a l'hora de sortir a caçar imatges.

L'exposició es podrà visitar fins al 30 d'abril 2018.

A la imatge de dalt, Paquita del Barrio. (foto Xavier mercadé). A sota, St. Vicent (Foto Rosario López).

Et poden
Interessar
...