FCC-Segell-banner4
La Fundació Endesa se suma als actes de celebració de l\'Any Murillo

Notícies

La Fundació Endesa se suma als actes de celebració de l'Any Murillo

bonart sevilla - 14/03/18
Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
La Fundació Endesa se suma als actes de celebració de l'Any Murillo amb la il·luminació sostenible i eficient d'una de les joies barroques de la capital sevillana en l'interior es troba la que va ser la pila baptismal del pintor i de part de la seva família.

Aquest projecte d'il·luminació artística s'ha fet seguint criteris de sostenibilitat i eficiència energètica i de respecte al medi ambient. D'aquesta manera, el temple barroc resplendeix amb tecnologia d'alta eficiència que destaca les singularitats del prevere, la capella sacramental, el cor i el baix cor, les naus, la cúpula central, les capelles, els altars laterals, la sagristia i el despatx parroquial.

Per a això, la Fundació Endesa ha invertit 65.000 euros en la instal·lació de 680 puntoslumínicos, distribuïts en 32 encesos diferents, el que li aporta major flexibilitat i versatilitat d'usos.

La potència total instal·lada és de només 13,5 quilowatts, equivalent al consum d'un parell de radiadors d'oli. En aquest sentit, la nova instal·lació suposa una reducció en el consum d'energia respecte a una instal·lació convencional del 60%, minimitzant així l'emissió de CO2 a l'atmosfera.

Aquesta il·luminació ha estat concebuda en dos nivells diferencials, el primer s'ha realitzat a la cúpula central amb llum envoltant per ressaltar les pintures i daurats de les voltes i el segon nivell del projecte lumínic s'ha realitzat amb projectors extensius de llum càlida, per ressaltar els retaules, frescos i escultures. A més s'ha previst per a l'altar major uns projectors intensius que destaquen les imatges de Santa Maria Magdalena i les dues imatges de sant Pau, així com la resta d'escultures i els frescos pintats dels dotze apòstols.

A més, gràcies a aquesta nova il·luminació es podran apreciar molt millor les obres que alberga aquesta església, inclosa en l'itinerari de l'Any Murillo i on recentment s'ha inaugurat l'exposició de 'Els Esteban Pérez-Murillo, una família de feligresos a la Reial Parròquia de Santa Maria Magdalena', una mostra de documents biogràfics i llibres de baptisme que exhibeix la vinculació amb aquesta parròquia de la família de Bartolomé Esteban Murillo.

Amb aquest acte, la Fundació Endesa se suma a les celebracions de l'Any Murillo. Precisament, durant la seva trajectòria la Fundació Endesa ha il·luminat 9 dels 20 monuments que formen part de l'itinerari d'edificis històrics de la commemoració del naixement d'aquest pintor universal, com són la Catedral, el Palau Arquebisbal, el Reial Alcàsser, l'Hospital de la caritat, la Casa Pinelo, l'Església de Santa Maria Blanca, el Convent de Sant Leandre, el Monestir de Sant Climent, i l'Església de Santa Maria de la Magdalena, la Capella del Dolç Nom de Jesús ja havia estat il·luminada anteriorment per la Fundació Endesa.

Amb aquesta novena actuació de l'itinerari Murillo, la Fundació Endesa mostra un cop més el seu compromís amb la cultura a Andalusia i, en concret, amb la capital sevillà, on ja ha contribuït a la il·luminació de més de 78 monuments religiosos i civils emblemàtics de la ciudad.Luz sostenible per a la petjada de Murillo a la MagdalenaLa proposta que ha dissenyat la Fundació Endesa per a la il·luminació de la Parròquia de la Magdalena es basa en lluminàries d'alta eficiència energètica i sostenibilitat ambiental mitjançant l'aplicació de les tècniques més avançades en il·luminació, tendents a l'estalvi d'energia ia l'eficiència dels materials utilitzats, de llarga vida de funcionament per a minorar els costos de manteniment, ja que perllonguen els temps de substitució de les lámparas.

El projecte de la Fundació Endesa ha consistit en el disseny i execució de l'embelliment lumínic mitjançant tecnologia led, dels elements amb més valor arquitectònic i litúrgic d'aquest temple del barroc sevillà, destacant la capella baptismal on es troba la pila baptismal, en què va ser batejat Bartomeu Est eban Murillo el 1 de gener de 1618.Curiosamente, la família Esteban Murillo, va estar vinculada a aquesta parròquia, durant més de seixanta anys, que va començar amb el matrimoni dels progenitors del pintor, que va continuar amb la seva partida de baptisme i de matrimoni i els batejos dels seus dos primers hijos.

Al tractar-se d'espais de diferents dimensions i distribució, la Fundació Endesa ha aplicat diferents tècniques de realç a través de la llum, exemple d'això són les enceses indirectes que s'empren per destacar els detalls de les 8 capelles de la parròquia sevillana de la Magdalena amb aplics led, que ofereixen una llum de suau tonalitat càlida per no perjudicar les obres d'art des del punt de vista de la seva conservació artística.

A la imatge, Acte de presentació. D'esquerra a dreta el rector Francisco Román, Carlos gómez-Múgica, Juan Espadas, Antonio Pascual i Francisco Arteaga.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner