FCC-Segell-banner4
La instal·lació \

Exposicions

La instal·lació "La Zona" a LABoral, destaca la la zona d'exclusió de Fukushima

bonart gijón - 26/06/18
BanerVictor04Nial nou-180x178
LABoral Centre d'Art i Creació Industrial presenta fins al 21 d'octubre la instal·lació La Zona, una instal·lació artística que presenta de manera didàctica alguns elements que caracteritzen la zona d'exclusió de Fukushima al Japó.

La Zona d'Exclusió és l'àrea evacuada com a conseqüència de l'accident nuclear de nivell màxim desencadenat quan les forces del terratrèmol i tsunami l'11 de març de 2011 van xocar contra la central nuclear de Fukushima Daiichi. 160 mil persones van ser forçades a abandonar les seves llars i llocs de treball en qüestió de minuts, quan els edificis de contenció que albergaven 4 reactors van començar a explotar un darrere l'altre, escampant l'ambient seves partícules radioactives invisibles. La Zona declarada no apta per a l'habitabilitat humana comprèn una àrea geogràfica de 800 quilòmetres quadrats al voltant de la central defenestrada.

Si una recent sèrie de televisió de mateix nom presentava una ficció ben documentada en la qual un accident en un reactor devastava una àmplia regió d'Astúries, La Zona contribueix amb una instal·lació interactiva presentant per al públic asturià i visitants alguns elements d'aquest particular territori afectat per les conseqüències de l'accident radiològic.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat