FCC-Segell-banner4
La fotografia de Rafa Badia s’instal·la a Centre Mèdic Teknon

Exposicions

La fotografia de Rafa Badia s’instal·la a Centre Mèdic Teknon

bonart barcelona - 09/07/18
banner web TA22_bonart_180x180Baner_ProustMarsans_Bonart_360x356
Fruit del programa expositiu dissenyat amb Grisart Escola Internacional de Fotografia, s'instal·la la segona mostra fotogràfica a la Galeria Memorial de Centre Mèdic Teknon, carrer Vilana 12 de Barcelona,  aquest cop amb un treball inèdit de streetphoto de Rafa Badia, titulat Diàlegs a Barcelona. Formada per vint díptics, la mostra forma part d'un projecte de llarg recorregut, "A Barcelona", que l'autor ha desenvolupat al llarg dels últims 20 anys.

Diàlegs a Barcelona és una reflexió visual basada en l'aparellament d'imatges de carrer de la capital catalana, que "dialoguen" entre elles. Aquests díptics creats per associacions d'idees i formes visuals, proposen a l'observador un nou plantejament dels temes i llocs quotidians amb què conviuen els ciutadans i els visitants de la ciutat.
Vianants, edificis, mitjans de transport, cartells i mobiliari urbà apareixen per duplicat, literal o sentimentalment. Sempre, a més, amb una aproximació malenconiosa i, fins i tot, amb nostàlgia anticipada per tot allò que encara existeix però que canviarà seguint l'actual signe dels temps.

Rafa Badia ha convertit la streetphoto en un ritual quotidià equivalent a l'escriptura, la lectura o a escoltar música. Després del diagnòstic d'un problema respiratori, va començar a practicar la streephoto caminant, durant cada sortida, entre 10 i 15 km. Badia ha exercit de fotoperiodista, i és editor gràfic, fotògraf i professor de fotografia. Ha publicat dos llibres que combinen la fotografia de carrer i la poesia amb Barcelona com a tema comú: "A Barcelona" (Ed. Arola, 2009) i "Barcelona Blues" (Ed. Grisart Mitjana, 2015).

La mostra es podrà veure fins al 29 d'octubre a la Galeria Memorial de Centre Mèdic Teknonbb.

El conveni amb Grisart permet dur a terme un programa expositiu a l'hospital amb el benestar com a temàtica que vertebra la línia expositiva. Aquest acord és alhora un suport a la fotografia emergent i procura un servei de galeria d'art professional als usuaris de l'hospital perquè puguin gaudir d'exposicions avalades per una de les entitats més representatives i especialitzades en el món de la imatge. Així mateix s'enforteixen els vincles amb la ciutat de Barcelona i s'acosta la creació contemporània a públics més amplis. L'artista i assagista especialitzat en fotografia Joan Fontcuberta va marcar l'inici del programa amb un diàleg amb el director de Radiologia i Diagnòstic per la Imatge de Teknon i Quironsalud Barcelona, ​​sobre l'evidència de les imatges.

A la imatge, fotografia de Rafa Badia (detall).

Et poden
Interessar
...

817x68