Expo Josep Coll 2022 baner

Notícies

Col·loqui Internacional Walter Benjamin

bonart girona - 03/10/18
180x180Eude, generic
El dijous, 4 d'octubre, a les 18:00h, una conferència de Pedro Ruiz Torres (catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat de València) inaugurarà, a la Sala d'Actes de la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona, el Col·loqui Internacional Walter Benjamin.

El col·loqui, que organitzen la Càtedra Walter Benjamin, Memòria i Exili de la Universitat de Girona (CWB) i el Museu Memorial de l'Exili (MUME), té com a eix temàtic l'exploració i l'anàlisi de les relacions que tenen els individus i les societats amb les herències rebudes de passats immediats marcats per la violència i les experiències de caràcter totalitari.

Investigadors procedents de Catalunya, Dinamarca, l'Estat espanyol, França i Llatinoamerica abordaran, entre altres, temes com les formes de transmissió intergeneracional de la memòria, les possibles vies de reparació de ferides i traumes que persisteixen en el present, què (i com) es recorda i què no es recorda en l'àmbit públic, les relacions entre la memòria(es) i la història d'ordre crític...

El col·loqui compta amb la co-organització de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i el Memorial Democràtic de la Generalitat, i l'Observatori Europeu de Memòries de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona (EUROM).

També hi col·laboren l'Ajuntament de Portbou, la Nau Côclea Centre de Creació contemporània i el projecte europeu Erasmus+ "Learning fron History... Planning the Future" liderat per Bewusstsein Region (Mauthausen-Gusen-St. Georgen). Així mateix, el col·loqui té el suport de la Diputació de Girona.

Les ponències del col·loqui continuaran el divendres 5 d'octubre, a les 10h, a les mateixes instal·lacions de la Facultat d'Educació i Psicologia.

Et poden
Interessar
...

817x68