FCC-Segell-banner4
El projecte \

Notícies

El projecte "Milcaps" de Marcel·lí Antúnez arriba a La Model

bonart barcelona - 17/12/18
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2
El 20 de desembre de 2018, l'artista Marcel·lí Antúnez, cofundador de La Fura dels Baus, presentarà a La Model el projecte Milcaps. Es tracta d'una escultura pública col·laborativa i efímera, produïda per la Fundació Setba, i que dóna la benvinguda a l'exposició que alberga aquests dies La Model, L'art irreductible.

El projecte ha comptat amb la participació de diverses entitats de l’àmbit de la salut mental: AlterArte, l’Hospital de Mataró i Les Corts Centre d’Higiene Mental; alumnes de Belles Arts i de la Llotja de Barcelona i estudiants de batxillerat artístic de diversos centres de Mataró.

Durant els mesos d'octubre i novembre, prop d'un centenar de persones van col·laborar en la construcció d'aquesta peça colossal, composta per caps de totes les mides i colors, que s'apilen de forma endreçada sobre una estructura que recorda un pati de butaques. Els observadors d'aquest pati, reben el visitant que entra a La Model, com si del protagonista d'una obra es tractés.

Un recull de frases escrites per persones que conviuen amb malalties mentals, vesteix els laterals de la peça. El mes de febrer, un cop clausurada la mostra, Milcaps es traslladarà a l'Hospital de Mataró i la nit de Sant Joan es cremarà a la platja de la ciutat, tot i que potser alguns dels caps s'indulten.

L’exposició L'art irreductible, comissariada per Mery Cuesta, revisa el concepte art brut a partir de la seva recuperació històrica, per tal de redefinir-lo, en el marc de la societat actual, i defensar la integració social de persones que conviuen amb la malaltia mental. La major part de les obres exposades procedeixen de les col·leccions “la Caixa” Art Contemporani, mAB, Associació Josefa Tolrà, la Col.lecció Bassat i dels fons privats dels psiquiatres catalans Ramón Sarró i Joan Obiols.

La mostra té dues seus, La Model i La Nau Gaudí de Mataró, i ha estat organitzada per l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci Museu Contemporani de Mataró amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Setba, la Col.lecció Bassat - Nau Gaudí i la Fundació Sant Pere Claver.

A la imatge, projecte "Milcaps" de l'artista Marcel·lí Antúnez.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88