Expo Josep Coll 2022 baner
\

Exposicions

"La identitat perduda. El rostre, col·lecció olorVISUAL" a Can Mario

bonart palafrugell - 14/01/19
180x180thumbnail_arranzbravo. general 04-2014
La identitat perduda. El rostre, colección olorVISUAL, és una proposta expositiva que parteix del fons d’art de la colección olorVISUAL configurat pel perfumista, col·leccionista i artista Ernesto Ventós (Barcelona, 1945).

A través de la mirada de les dues comissàries, Natàlia Chocarro, adjunta de direcció d’art de la Fundació Vila Casas, i Cristina Agàpito, directora-conservadora de la colección olorVISUAL, la mostra reflexiona entorn del rostre i reuneix una cinquantena d’obres d’artistes que gaudeixen de gran rellevància dins del panorama contemporani actual. Articulada al voltant dels conceptes de memòria, ocultació i dissolució, i per tal de reforçar-ne el discurs, cada un d’aquests àmbits s'acompanya d’un flascó que conté una fragància formulada per Ernesto Ventós per a l’ocasió.

Seguint la metàfora de la liquiditat del pensador polonès Zygmunt Bauman, els individus han aconseguit desprendre’s dels patrons i les estructures convencionals que els sostenien i construeixen un bastió propi des del qual s’atansen al món. Tanmateix, la solitud a la qual s’exposen reverbera en una individualitat extrema que habita en les múltiples identitats que la conformen. En la interacció social a la qual ens veiem sotmesos avui, en la societat de la imatge i del consum –l’era tecnològica–, la substitució del rostre per la màscara o, inclús, per les màscares, on no hi ha cap intimitat a amagar, provoquen en l’individu un sentiment de desassossec emocional que culmina en una dissipació de la identitat.
Paral·lelament, una petita mostra dedicada a l’artista local Carles Bros titulada Fes punta al llapis, s'ubica a la Sala Empordà del Museu Can Mario. Bros manifesta de manera transversal la importància del grafit, de l’escriptura i de l’acció de fer punta al llapis com a sinònim d’engendrar noves idees; idees meditades que es materialitzen en una execució ràpida, enèrgica, i on el procés manual juga un paper fonamental.

La inauguració d'ambdues exposicions tindrà lloc el dissabte 19 de gener a les 19.30 h al Museu Can Mario de Palafrugell i estaran obertes al públic fins al 19 de maig de 2019.

Et poden
Interessar
...

817x68