banner-elscatala-817x88px
Visions de la col·lecció MP renovada a la fundació Valentín de Madariaga

Exposicions

Visions de la col·lecció MP renovada a la fundació Valentín de Madariaga

bonart sevilla - 20/01/19
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWBaner_Esteva_Bonart_360x356
La Fundació Valentín de Madariaga de Sevilla torna a presentar la Col·lecció MP d'Art Contemporani, 5 anys després, totalment renovada. La mostra reuneix grans noms de l'art contemporani internacional, que dialoguen i es relacionen amb noves obres cedides per a l'ocasió. L'exposició s'inaugurarà el proper dimecres 23 de gener a les 19.30 h. a la Fundació Valentín de Madariaga (Sevilla).
La Col·lecció MP d'Art Contemporani és per molts motius singulars: pel seu origen, en ser una col·lecció privada sorgida en un Grup Empresarial familiar; per la seva actualitat, es tracta d'una selecció immersa en l'avantguarda de la producció artística del Segle XXI; per la seva temàtica que gira entorn de la naturalesa i el medi ambient, no de manera casual, sinó influïda per la personalitat de Valentín de Madariaga i Oya, fundador i president d'honor del Grup MP i figura a qui honra la fundació que porta el seu nom, que per la seva faceta d'expert i guardonat caçador, va ser un gran amant de la natura i defensor del medi ambient. Aquesta protecció del medi ambient enllaça amb gran part de l'activitat empresarial del Grup MP.
Va ser l'any 2003 quan MP Corporació, fidel també a l'esperit emprenedor del seu fundador, iniciés un camí nou i singular tan empresarialment com culturalment convertint-se en la primera empresa radicada a Sevilla que, aposta per l'Art d'Avantguarda internacional, posant a disposició del públic una col·lecció en la qual s'interpreta artísticament la naturalesa sota llenguatges i suports tan diferents com escultura, fotografia, dibuix, pintura, imatge i so. Els artistes que, fins ara, formen part de la col·lecció són tant espanyols com europeus i d'altres continents. Però la intenció de la col·lecció és la sensibilització sobre el nostre medi natural i com aquesta ha originat diverses accions i metodologies des de mitjan segle XX fins als nostres dies, sent motiu de preocupació d'innombrables artistes generant diferents expressions artístiques. La col·lecció compta amb obra d'artistes espanyols com els sevillans Gonzalo Puch i Federico Guzmán, una instal·lació dels bessons gaditans MP & MP Rosado, l'escultora Cristina Iglesias i Ibón Aranberri; una nodrida representació d'artistes europeus com Bernd & Hilla Becher, pertanyents al costat de Elger Esser i Thomas Ruff a l'escola de Dusseldorf; el danès Olafur Eliasson...
La Col·lecció MP d'Art Contemporani s'alberga i conserva a la seu de la Fundació Valentín de Madariaga, fundació des de la qual es manté viva la memòria de Valentín de Madariaga i Oya, a qui es recorda en totes les seves accions.

Una col·lecció renovada
Des que s'obrís al públic el Pavelló d'Estats Units de l'Exposició Iberoamericana de 1929, com a seu de la Fundació Valentín de Madariaga, han estat múltiples les exposicions d'art contemporani que s'han pogut gaudir a Sevilla. Es va obrir al públic l'any 2009 i des de llavors, en diverses ocasions, s'ha mostrat la Col·lecció MP d'Art Contemporani dins de la programació expositiva del centre. Però, des de l'any 2014, no podíem gaudir a Sevilla d'aquesta interessant Col·lecció, i d'obres dels artistes més col·laboren rellevants en l'actualitat de l'art. Així, 5 anys després, podem tornar a contemplar i gaudir de les 34 peces que componen la Col·lecció i que a més, apareixen totalment renovades.
Renovades, en primer lloc, gràcies als exhaustius treballs de restauració i conservació que s'han dut a terme, realitzats per l'empresa especialitzada Novoarte, i que han permès realitzar accions que ajudaran a la conversa de les obres per al futur i a la millora d'algunes que, a causa del pas del temps, havien patit alguns deterioraments.
En segon lloc, la renovació amb la qual es presenta la Col·lecció MP, es refereix al discurs expositiu que, si bé es manté en el sentit de la reflexió sobre la cura i conservació del medi ambient, ens sorprèn amb noves peces cedides i que dialoguen a la perfecció amb les obres de la col·lecció. Són obres d'una col·lecció privada, d'artistes de nivell internacional, que tornen a interpretar artísticament la natura.
Col·leccionar art contemporani és una de les majors aventures que es pot arribar a viure; en l'àmbit empresarial suposa risc, inversió, compromís, deure i obligació; en l'àmbit personal és una passió desbocada, un sentir irrefrenable gairebé com una síndrome de Stendhal que t'embarga cada dia.
Unir els dos sentits, unir-los i conjugar, en la recerca de continuar amb aquesta important reflexió plantejada, no és tasca fàcil, però sí excitant. Així, fer dialogar dues col·leccions privades que parteixen des de nivells tan diferents, ha estat una nova aventura. 16 anys després que s'iniciés la Col·lecció MP, se li dóna una visió renovada, amb noves obres cedides per completar un discurs d'actualitat i per mostrar-nos unes obres que de nou cobren vida i tornen a parlar-nos del nostre entorn i les nostres accions.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Fons_d'Art_Banner_2022