FCC-Segell-banner4

Notícies

Barcelona: El 29 d´octubre s´inaugura el Saló del Manga

bonart - 26/10/11
180x180Baner_Viladot_Bonart_360x356
Casa Àsia, el Consulat General del Japó a Barcelona, el Kimono Club de Barcelona i FICOMIC han presentat el XVII Saló del Manga que se celebrarà de dissabte 29 d’octubre a dimarts 1 de novembre a L’Hospitalet. En paraules de Hidehiro Tsubaki, cònsul general del Japó a Barcelona, el manga i per extensió el Saló del Manga, continua essent un punt de trobada entre la cultura oriental i l’occidental. Tsubaki ha recordat que la presentació del Saló de l’any passat va ser el seu primer acte oficial com a cònsul i ha volgut agrair “les mostres de condol” que la societat catalana l’hi va fer arribar després del tsunami que va afectar el seu país al març. De fet, ha informat que a l’estand del que disposarà el Consulat del Japó al Saló hi haurà objectes relacionats “amb el sentiment de solidaritat” que els catalans els hi han transmet des de que va tenir lloc el desastre. A la roda de premsa, el cònsul ha manifestat el seu desig de que el certamen “tingui el més gran dels èxits” perquè “permet fer més petites les distàncies i apropar el meu país als joves per uns dies”.

Per la seva banda, Menene Gras, la directora cultural de Casa Àsia, va dir que cada cop més el Saló del Manga és una cita imprescindible, “un esdeveniment de gran importància” no tan sols per la quantitat de gent que acudeix sinó per haver esdevingut un dels més destacats de la cultura japonesa a Espanya. Casa Àsia, que col·labora amb el Saló organitzant diversos tallers i que acull, a la seva seu, una exposició relacionada amb personatges del món del manga i el anime i un cicle de cinema japonès, comptarà amb un estand propi.  Yumi Saito, presidenta del Kimono Club de Barcelona, va indicar que la desfilada de kimonos que tindrà lloc per primera vegada a l’edició d’aquest any del Saló suposarà un interessant intercanvi cultural. “El més important és gaudir la cultura compartint una cosa que és tant pròpia del nostre país” va dir Saito, que va informar que la desfilada de kimonos relacionats amb el món del manga no només donarà la possibilitat als participants d’emprovar-se aquests vestits tradicionals japonesos sinó “alguna sorpresa més”. A la desfilada s’ha de sumar l’exposició de deu kimonos que permetrà mostrar als participants en què consisteix la cultura del kimono al Japó.

Carles Santamaria, director de FICOMIC i del Saló del Manga, ha destacat que aquesta edició, la última que se celebrarà a La Farga de L’Hospitalet, està dedicada al món dels samurais, destacant la presència d’originals d’Hiroshi Hirata, un dels mangakas que millor i amb més rigor han reflectit el món dels samurais, convidat estrella del Saló juntament amb Kazue Kato (autora de la sèrie Blue Exorcist), Keiichi Hara (cineasta, responsable de Colorful), Cécile Corbel (compositora de la banda sonora de l’últim film dels estudis Ghibli, Arrietty y el mundo de los diminutos) y el descendent de samurais i ex inspector de policia en Tokio Fujo Hirata.

Carles Santamaria va agrair a L’Hospitalet haver acollit el certamen “durant més de deu anys”, i va lamentar el fet d’haver de deixar La Farga però “el creixement que ha experimentat el Saló ha deixat fora a empreses aquest any per falta d’espai”. Per aquesta raó, a partir de l’any vinent, el Saló del Manga se celebrarà a la Fira de Barcelona. En xifres, el XVII Saló del Manga comptarà amb 143 estands, un 9 per cent més que l’any anterior.

Dintre de les activitats paral·leles del Saló de Manga prèvies al certamen destaca l’exposició Japón: paraíso de las mascotas que te lloc a Casa Asia. D’altre banda, L’Ateneu de Barcelona fa un cicle de conferencies sobre el manga. El dimecres 26 a les 19.30 hores, Carles Santamaria donarà una xerrada sobre els autors de manga Yoshihiro Tatsumi i Jiro Taniguchi.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-