FCC-Segell-banner4

Exposicions

Montserrat: S´inaugura al Museu l´exposició de Norman Narotzky

bonart - 30/11/11
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaBaner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2
[caption id="attachment_21078" align="aligncenter" width="580" caption="Inauguració de l'exposició avui a Montserrat"][/caption]

Aquest migdia, dia 30 de novembre, ha tingut lloc a la Sala Daura del Museu de Montserrat la inauguració de l’exposició Montserrat/Visions, del pintor de Nova York Norman Narotzky, en la qual han participat el director del Museu de Montserrat, P. Josep de C. Laplana; la comissària de l’exposició, Sílvia Muñoz d’Imbert; l’artista, Norman Narotzky; i el P. Abat de Montserrat, Josep M. Soler.

La Sala Daura del Museu de Montserrat (MDM) exposa, fins el 18 de marc de 2012, la mostra Montserrat/Visions, del pintor de Nova York Norman Narotzky. Comissariada per Sílvia Muñoz d’Imbert, l’exposició presenta un conjunt de 37 acrílics de gran format que ofereixen una visió molt singular de la muntanya de la muntanya de Montserrat. Prèviament es poden veure 45 esbossos i 19 dibuixos preparatoris, que indiquen el procediment compositiu i creatiu de l’artista, reflexiu i meticulós, que pensa i treballa les formes sense deixar lloc a la improvisació.

El pintor Norman Narotzky és una figura amb una llarga trajectòria artística. Nascut a Nova York el 1928, el 1955 viatja a Europa per conèixer París i aprofita per visitar Cadaquès on se sent tan atret pels seus paratges, i ben aviat fixa la seva residència en terres catalanes. Aquest artista desenvolupa la seva prolífica carrera artística sempre a cavall entre Barcelona i Cadaquès, i alternant viatges a Nova York. Narotzky toca una gran varietat de temes, però el paisatge ha esdevingut la seva temàtica preferent i la més abundosa.

La panoràmica de Montserrat que l’artista presenta en aquesta mostra és nova i polièdrica, amb diversos punts de vista i d’interpretació. No hi ha boires ni atmosferes subtils, com han fet tants altres pintors de Montserrat, sinó dibuix i taca de color ben treballat i compacte en un llenguatge planer, en què el gest i la dicció directa ens connecten amb una geografia idealitzada, a partir del natural, on les formes tectòniques i geològiques suggereixen mil variacions antropològiques de tota mena. És el joc que tots hem fet alguna vegada en veure els turons de Montserrat, el de trobar-hi figures i formes humanes o animalístiques que només existeixen en la nostra fantasia. Ens trobem, doncs, davant un fet antic i nou: una visió de Montserrat formalment moderna i actual plantejada amb esperit lúdic que sol·licita constantment la complicitat de l’espectador.

Montserrat/Visions. Norman Narotzky, a la Sala Daura del Museu de Montserrat del 30 de novembre al 18 de març de 2012. Oberta cada dia, de 10 a 17.45h.

 

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner