M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT

Notícies

Madrid: ARCOmadrid prepara una gran trobada internacional d´art contemporani

bonart - 13/12/11
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
La Fira Internacional d'Art Contemporani ARCOmadrid se celebrarà del 15 al 19 de febrer de 2012. Hi participaran 150 galeries de més de 30 països dins del Programa General, a més de 57 galeries seleccionades per als diferents Programes Comissariats (Opening: joves galeries europees, Focus Països Baixos i Solament Projects: Focus Llatinoamèrica).

Un dels principals atractius de la Fira ve de la mà de Focus Països Baixos, un projecte que ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Mondriaan i de l'Ambaixada dels Països Baixos a Espanya i amb la participació del comissari Xander Karskens, responsable de la col·lecció i del programa d'art contemporani internacional del Museu Trobin en Haarlem, que ha estat l'encarregat de la selecció de les 14 galeries neerlandeses que participen al programa País Convidat. En aquest context, Latituds (Max Andrews i Mariana Cánepa Lluna) serà responsable de l'Assemblea dels Països Baixos, un espai de la Fira per acollir la participació d'institucions culturals i artístiques neerlandeses, on se celebraran performances, xerrades i projeccions, entre altres activitats que fomentin la interacció amb els visitants.

A més d'un extens programa d'exposicions d'artistes neerlandesos en els museus i centres d'art de Madrid, els Països Baixos també tindran presència en el nou projecte After ARC. Aquesta iniciativa que proposarà, després del tancament de la Fira, activitats culturals i d'oci en diferents espais de la ciutat (projeccions, actuacions musicals, etc.).

Així mateix ARCOmadrid presenta la innovadora proposta Artista Destacat que convida a les galeries perquè proposin una presentació especial d'algun dels seus artistes. ARCOmadrid destacarà aquests artistes en la seva comunicació, i posarà a l'abast de crítics, comissaris i visitants una publicació que recollirà els perfils dels artistes seleccionats i imatges de la seva obra per ajudar al públic a aprofundir en la seva trajectòria artística.

També s'introdueix com a novetat, la iniciativa Sol Objects amb la qual les galeries participants podran exposar escultures o instal·lacions de gran format en zones de la Fira creades per a tal fi. Aquestes peces espectaculars, disseminades al llarg dels pavellons, focalitzaran l'atenció del públic.

El Fòrum d'Experts i les Trobades Professionals aportaran a aquesta Fira polièdrica diferents espais de debat i reflexió, en els quals participaran professionals i experts de prestigi internacional. A més, el Programa de Col·leccionistes Internacionals –en el qual es convidarà una selecció de 200 col·leccionistes en actiu de tothom a proposta de les galeries participants–, juntament amb la invitació als principals consultors d'art del món, permetrà dinamitzar les adquisicions en el certamen. ARCOmadrid organitzarà també visites per a Grups Internacionals de Museus, els patrons dels quals i amics seran convidats a visitar la Fira i a gaudir de les activitats que l'envolten.

Al costat dels col·leccionistes consolidats, ARCOmadrid també tendrá un espai per a aquelles persones que s'aquestán iniciant en l'adquisició i apreciació de l'art contemporani. El programa First Collectors, coordinat per Elisa Hernando, de la consultora Art Global, els oferirà assessorament per iniciar les seves col·leccions i per adquirir obres en la Fira.

Els col·leccionistes, professionals i altres convidats tindran el seu lloc de trobada a la sala VIP d'ARCOmadrid, que aquest any oferirà un espai molt especial. L'espai estarà dissenyat per Teresa Sapey Estudio d'Arquitectura, guanyadors del concurs d'idees realitzat en col·laboració amb la publicació AD Architectural Digest. L'execució del projecte comptarà amb el patrocini de la signatura sueca IKEA, una nova proposta que sorprendrà al públic assistent.

La revista bonart participarà a ARCOmadrid. Presentarà en el seu estand, a més de la revista del mes de febrer i la col·lecció d'exemplars des de l'any 1999, bonart on line, el diari digital que començarà la seva nova etapa el 26 de gener del 2011.

Et poden
Interessar
...