banner-elscatala-817x88px

Notícies

Girona: Nieves Correa creu que l´art d´acció ha sortit de les catacumbes

bonart - 14/12/11
Baner_Esteva_Bonart_360x356BONART-180x180-Cervells
L'artista multidisciplinar Nieves Correa (Madrid, 1960) considera que en els últims anys "l'art d'acció ha sortit de les catacumbes". Segons Correa, "la xarxa d'artistes que es va crear a finals dels 90 s'ha mantingut, continuem treballant junts, i a més s'ha extès a la resta d'Europa". Nieves Correa es refereix a col·lectius d'artistes a partir dels quals es van crear diversos festivals de performance com Accion Mad, un dels principals de l'Estat espanyol.

Nieves Correa ha estat aquesta setmana a Girona per aportar el seu testimoni a ELAA, el primer arxiu de performance de l'Estat espanyol d'abast europeu, a través d'una entrevista que li va fer l'equip encarregat del projecte a Girona, dilluns passat. Correa també va participar amb una performance ahir dimarts a la trobada mensual de Corpologia organitzada per l'associació Gresol, amb una dotzena d'artistes més, entre ells, Fina Miralles, Mireia Zantop, Joan Casellas o Clara Garí. Correa considera "imprescindible" per a la continuïtat de l'art d'acció que es "recullin els treballs fets fins ara, així podrem començar a treballar sobre una base sòlida". L'artista madrilenya va explicar que "als 90, gairebé s'havien extingit els grups formats a l'Estat espanyol i la performance estava gairebé en la clandestinitat". Per Correa, "si la performance té una mica de repercussió a l'Estat espanyol ha estat per la insistència dels artistes". En la conjuntura actual, Correa, Premio de las Artes Plásticas de la  Comunidad de Madrid el 2003, activista cultural i organitzadora de festivals, assegura que "és positiu que els artistes també siguin gestors culturals i a més, no tenim més remei que ser-ho".Fátima Miranda a ELAA

ELAA a Girona finalitzarà les activitats del 2011 el proper dilluns 19 de desembre recollint el testimoni de Fátima Miranda (Salamanca, 1956), una artista única que ha centrat la seva obra en la música vocal, els instruments i el propi cos.

 

Et poden
Interessar
...

Joan_Mateu_Banner