Expo Josep Coll 2022 baner

Exposicions

Sabadell: Alfons Borrell exposa a l´Acadèmia de Belles Arts

bonart - 19/12/11
Baner_Viladot_Bonart_360x356220317_Verdu_Bonart-180x180
Un any més, arribades aquestes dates, l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, Fundació privada, gràcies al patrocini de la Fundació Banc Sabadell i de l’Obra Social d’Unnim, presenta l’exposició extraordinària de Nadal dedicada, aquest 2011, a l’obra d’Alfons Borrell., del 22 de desembre del 2011 al 4 de febrer del 2012.

Nascut a Barcelona el 1931, però establert a Sabadell des del 1940, l’obra d’Alfons Borrell ha seguit un recorregut molt coherent. Des dels seus inicis més figuratius de la mà d’Hermen Anglada-Camarasa, aviat apostà per l’abstracció com a forma d’expressió. La contínua tenacitat, malgrat els dubtes que sempre l’han acompanyat, ha estat el motor per anar explorant una mirada interior que troba en la sinceritat el punt de trobada amb l’espectador. La seva obra és fidel a sí mateix, perquè, lluny de qualsevol moda o moviment, i alhora d’una gran contemporaneïtat, ha prescindit de la grandiloqüència de determinades formes i mots per plantar-nos davant d’una realitat sòbria i clara. L’obra de Borrell s’ha de mirar despullada de qualsevol convencionalisme per filtrar-la únicament des del cor.

En aquesta exposició, podrem admirar la seva darrera obra pictòrica, d’una gran vitalitat i contundència a les sales I i II, així com la carpeta d’artista Trànsit boreal, que ha fet recentment en col·laboració amb el músic J.M.Mestres Quadreny, i on presenta aiguaforts. Al Cub d’Assaig es projectarà la pel·lícula inèdita, Aigua Fosca, que va fer el 1964. Juntament amb aquesta projecció, es podran veure fragments d’una selecció de vuit pel·lícules que han estat significatives per ell.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat