BONART-817x68px-Màscara

Exposicions

Barcelona: El treballs de Cisquella i Vallès, nous protagonistes de l´Espai Volart i Volart2

bonart - 11/01/12
Baner_Claramunt_Bonart_360x356La-Galeria-201602-recurs
El proper dimecres dia 18 de gener a les 11 h tindrà lloc a la Fundació Vila Casas la presentació de les exposicions temporals dels Espais Volart i Volart2 amb la presència dels comissaris d'ambdues exposicions i de l'artista Romà Vallès.

Comissariada per Fina Caus, Mercedes Durbán i Glòria Bosch, l'exposició Es prega tocar, de Josep Cisquella (Barcelona 1955-2010), que es podrà visitar entre el 19 de gener i l'1 d'abril, vol ser un homenatge a la seva feina i, sobretot, a una actitud que va ser capaç d'assemblar vida i obra. A través d'una trentena d'obres que contenen els referents icònics del pintor com ara les façanes, les voreres, les ombres o l'asfalt, entre d'altres, es fila el discurs expositiu de la mostra que evidencia la recerca de l'artista per a copsar la vertadera essència dels elements. Representant del corrent pictòric del nou realisme, l'univers de Cisquella es nodreix d'elements quotidians embolcallats de poètica subtil que ens situa en el llindar de les percepcions.

Per la seva banda, l'Espai Volart2 acollirà, entre el 19 de gener i el 29 d'abril, la mostra Memòria de Romà Vallès (Barcelona, 1923). A partir d'una acurada selecció d'obres per part dels comissaris Ricard Planas, director de la revista bonart  i Glòria Bosch, directora de la Fundació Vila Casas, l'exposició posa de manifest, a través de treballs elaborats en diferents tècniques artístiques com ara el collage, el dibuix i la fotografia, els paral·lelismes i les divergències existents entre la seva producció primerenca i l'actual. Exponent del moviment informalista català, sorgit en la dècada dels cinquanta com a rebuig a la repressió política del país i materialitzat en un nou gènere pictòric, l'abstracció, la trajectòria artística del pintor travessa diferents períodes on la tensió entre matèria, color i gestualitat es disputen tot protagonisme. Així mateix, la mostra compta amb un documental que reflecteix la trajectòria i el pensament del pintor.

Et poden
Interessar
...