banner-elscatala-817x88px
\

Exposicions

"la Caixa" i la Fundació Miró signen un acord de col·laboració per impulsar projectes culturals

bonart barcelona - 02/05/12
banner web TA22_bonart_180x180Banner-300x250_1
El president de "la Caixa" i de la Fundació "la Caixa", Isidre Fainé; i el president de la Fundació Joan Miró, Jaume Freixa; han signat aquest matí un conveni que intensifica la relació d'entesa entre les dues institucions i que obre una nova etapa de col·laboració per als pròxims anys amb diversos projectes en comú.

Aquest acord que avui segellen l'Obra Social ”la Caixa” i la Fundació Joan Miró suposa un salt endavant en la col·laboració iniciada l'any passat per a l'organització del Premi Joan Miró entre la Fundació Joan Miró i l’Obra Social "la Caixa" –que va fer seu l’acord preexistent amb la Fundació Caixa Girona després de la seva fusió per absorció.

El Premi Joan Miró es lliura cada dos anys i reconeix la trajectòria d'un creador en l'àmbit de les arts plàstiques en qualsevol de les seves manifestacions. En les tres edicions anteriors del premi han reconegut les trajectòries d’Olafur Eliasson (2007), Pipilotti Rist (2009) i Mona Hatoum (2011).

En virtut del nou conveni, les dues entitats acorden col·laborar en les dues pròximes edicions del premi, previstes per als anys 2013 i 2015. Això inclou l'atorgament del premi i el posterior projecte expositiu de l'artista guardonat en dues seus: en primer lloc a la Fundació Miró i una segona ciutat de l'Estat que es decidirà de comú acord entre les dues parts i l'artista guardonat.

Segons el conveni, l'Obra Social "la Caixa" aportarà per a cada una de les edicions 300.000 euros, el que inclou la dotació del premi, 70.000 euros, una de les més elevades entre els premis d’art existents, així com el finançament de les exposicions que s'organitzaran conjuntament amb l'obra de l'artista.

El Premi Joan Miró reconeix un artista la trajectòria del qual constitueixi una contribució destacada a l’art contemporani més recent dins l’esperit de recerca, innovació, compromís i llibertat que caracteritzà la vida i l’obra de Joan Miró.

Per a l'edició del 2013, s'estableix que el jurat del premi estigui format per Alfred Pacquement, director del Centre Pompidou de París; Vicent Todolí, exdirector de la Tate Modern de Londres; Poul Erik Toejner, director del Lousiana Museum of Modern Art de Humblaebeck (Dinamarca), Nimfa Bisbe, directora de la Col·lecció d'Art Contemporani Fundació "la Caixa"; i Rosa Maria Malet, directora de la Fundació Joan Miró.

Et poden
Interessar
...

Joan_Mateu_Banner