BannerFCC_Bonart
Inauguració de la tercera exposició de la col·lecció Bassat a la Nau Gaudí

Exposicions

Inauguració de la tercera exposició de la col·lecció Bassat a la Nau Gaudí

bonart mataró - 31/05/12
La-Galeria-201602-recursEude, generic
El dia 31 de maig s’inaugura la segona exposició de la Col·lecció Bassat destinada a mostrar l’art contemporani català de la dècada dels setanta, dins del marc de la programació del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró format per l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Carmen & Lluís Bassat. En un acte presidit per l’alcalde, Joan Mora, s’obrirà formalment al públic una mostra que presentarà 49 obres de 7 artistes nascuts als anys quaranta, en plena postguerra espanyola. Els pintors protagonistes, representants de l’art figuratiu, són els catalans Francesc Artigau, Gerard Sala, Xavier Serra de Rivera, Miquel Vilà i els valencians Rafael Armengol, Manuel Boix i Artur Heras (la trilogia: Boix, Heras, Armengol). Avui,  tots ells seran presents també a l’acte d’inauguració com a convidats d’excepció.

Si bé a la primera exposició de la trilogia dedicada a l’art contemporani català dels anys setanta, l’obra exposada pertanyia a artistes nascuts abans de la guerra, partícips de l’informalisme abstracte, la mostra que ara es presenta és d’una generació posterior, que recupera la figuració i que es veu influenciada per corrents del moment com el pop-art. Amb estils molt diferents entre generacions, tots els pintors d’aquestes exposicions fan la seva important contribució a l’art dels setanta, una dècada especialment interessant pels esdeveniments científics, socials i polítics que van evolucionar simultàniament al món de l’art i, que en el cas espanyol, vénen marcats per la fi de la dictadura franquista. Però, a més,  tots ells tenen en comú el seu pas per la Galeria Adrià; a la seva vegada, germen de l’anhel col·leccionista de Lluís Bassat.

En aquesta tercera mostra de la Col·lecció Bassat que avui s’inaugura es veuran juntes, per primera vegada, les obres exposades i, juntament amb les altres dues mostres anteriors, s’hauran repassat més de trenta anys d’història de l’art (del 1947 al 1979) a través de quasi 200 obres de 39 artistes. La primera exposició, titulada Art Contemporani de Catalunya 1947-1969, va mostrar les obres realitzades per 21 artistes entre el 1947 i el 1969, anys representatius de l’època en què van sorgir les avantguardes de l’art català. La segona, Art Contemporani de Catalunya 1970-1979 (I), que acaba de tancar les seves portes, va inaugurar la trilogia dedicada a l’art contemporani català dels anys 70.

 

Durant aquest any i mig en el que s’ha anat mostrant al públic la Col•lecció Bassat, un dels fons més representatius de l’art català de la segona meitat del segle XX, han visitat la Nau Gaudí de Mataró gairebé 10.000 persones, la major part de les quals provinents de Catalunya i altres parts d’Espanya però també d’arreu del món: des dels Països Baixos, a Xile, el Perú,  l’Argentina Rússia, els Estats Units o Canadà.

 

L’exposició romandrà oberta fins al maig del 2013 i l’horari de visites a la Nau Gaudí serà de dimarts a dissabte de 17 a 20 h, i els diumenges i festius d’11 a 14 h. Es programaran visites guiades individuals, per a grups i per a les escoles i l’entrada serà gratuïta per a tots els públics. A més,  el tercer diumenge de cada mes s’oferirà una activitat familiar a les 11.30 h, que adapta els tallers escolars als nens que visiten la Nau. D’altra banda, des d’enguany, el segon dijous de mes se celebren “Els Dijous de la Nau Gaudí”, un cicle de conferències que gira sota tres temàtiques diferents: “Gaudí arquitecte”, “Un artista en comenta un altre” i “La ciutat i la història de l’art”.

 

Et poden
Interessar
...