Expo Josep Coll 2022 baner
Harold Berg fa donació d’un film inèdit de Matta-Clark a la Col·lecció MACBA

Exposicions

Harold Berg fa donació d’un film inèdit de Matta-Clark a la Col·lecció MACBA

bonart barcelona - 10/10/12
BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180Nial nou-180x178
El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) presenta My Summer 77 with Gordon Matta-Clark (1977-2012), una pel·lícula inèdita sobre la realització d’Office Baroque (1978) a Anvers, un dels darrers building cuts de l’artista. La pel·lícula ha estat realitzada i produïda per Cherica Convents. Harold Berg n’ha estat el promotor.

Arran d’una invitació de l’ICC Internationaal Cultureel Centrum d’Anvers (Bèlgica), i entre els mesos de maig i agost de 1977, Gordon Matta-Clark (Nova York 1943-1978) va a dur a terme Office Baroque. Aquest va ser un dels pocs building cuts que l’artista va considerar susceptible de ser conservat. Però, malgrat tots els esforços per mantenir-lo, el 3 de juny de 1980 l’ajuntament de la ciutat d’Anvers executava l’ordre de demolició. L´única cosa que queda d’aquella mítica intervenció són algunes notes de l’artista, restes de l’edifici repartides per col·leccions i museus, documents fotogràfics i una pel·lícula realitzada per Cherica Convents.

Trenta cinc anys després, Cherica Convents ha recuperat imatges inèdites d’aquell rodatge. Els fragments que ara surten a la llum ens mostren a un Gordon Matta-Clark reflexiu i xerraire, que no obstant apareix immers en un treball de caire físic i brutal. La càmera el capta com qui filma una dansa que ens liurarà una especulació arquitectònica, traduïda en allò que ell mateix defineix com un ambient de “pols, runa, depravació i complexitat espacial”. Aquest film de trenta minuts de duració constitueix una font de primer ordre per aprofundir en l’estudi d’un dels artistes més influents del segle XX.

My Summer 77 with Gordon Matta-Clark ha estat donada per Harold Berg a la Col·lecció MACBA junt amb la donació de la pel·lícula Office Baroque de Roger Steylaerts i Cherica Convents. Aquests documents s’afegeixen al dipòsit del Portfoli Office Baroque realitzat per aquest mateix col·leccionista i que es pot veure exposat a les sales del museu fins al 21 d’octubre. Amb aquestes noves incorporacions a la Col·lecció MACBA el Museu esdevé una institució de referència per conèixer l´últim període de l’obra de Gordon Matta-Clark. Així mateix reforça el seu compromís en l’ampliació d’un patrimoni que permet accedir a les pràctiques artístiques dels anys 70 caracteritzades pel seu afany crític.

A la imatge My Summer 77 with Gordon Matta-Clark (1977-2012)?1977-2012?Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació Col·lecció LATA?© Cherica Convents

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]