banner-elscatala-817x88px

Notícies

S’obre el termini per sol·licitar els nous projectes expositius d’arts visuals

bonart barcelona - 22/01/14
Impremta Pages - banner-180x178Nial nou-180x178

“Estratègia de la precarietat”, “Joan Brossa: escolta aquest silenci” i “Ecos de Carles Buïgas” són les exposicions que s’ofereixen des del Departament de Cultura per itinerar durant el 2014 i el primer trimestre de 2015. Els ajuntaments que disposin d’espais municipals adequats per acollir-les han de fer les seves sol·licituds abans del 7 de febrer de 2014.


El 28 d’octubre de 2013 va tenir lloc la reunió de responsables de centres d'art i museus municipals, i de responsables de fundacions i col·leccions privades, en què es van seleccionar els nous projectes que passen a formar part del programa d’exposicions d’arts visuals del programa d’itineràncies del Departament de Cultura.


Les propostes escollides van ser les més ben valorades dels sis projectes presentats a la reunió. Prèviament, la comissió d’itineràncies va fer una primera selecció entre totes les propostes rebudes pel Departament de Cultura, valorant l’oportunitat, qualitat i interès dels projectes. Aquesta selecció és la que es va presentar a la reunió del passat 28 d’octubre, i d’on van sortir els projectes expositius que finalment es posaran a la disposició de centres d’art i museus de caràcter municipal.


El 7 de febrer es tanca el termini per tal que els ajuntaments que disposin d’espais municipals adequats per acollir aquestes exposicions puguin realitzar les seves peticions.


Les exposicions que es poden sol·licitar són:


“Estratègia de la precarietat”: aquesta mostra pretén configurar-se com un epíleg de la trajectòria artística de Francesc Abad (Terrassa, 1944), de manera que traça un recorregut pels seus darrers treballs, bona part dels quals es mostren per primera vegada en públic. Miquel Bardagil i Magdala Perpinyà comissarien aquesta mostra, que ha estat produïda per ACVic Centre d’Arts Contemporànies.


“Joan Brossa: Escolteu aquest silenci”, mostra l’obra polièdrica de Joan Brossa partint de tres eixos: el compromís, la transformació i la mirada reflexiva. Aquesta exposició inaugura la trajectòria expositiva de la Fundació Joan Brossa, organitzadora de la mostra, en agermanament amb La Seca Espai Brossa, fent honor al poeta que les inspira.


“Ecos de Carles Buïgas”, organitzada pel Museu d’Art de Cerdanyola, presenta una proposta creativa de Tom Carr a partir d’una revisió nova i actual de l’obra de Buïgas. Amb les noves eines tècniques però també amb els nous conceptes de l’art actual, Carr fa una creació a partir d’una mirada a l’obra de l’enginyer especialitzat en l’art de la “lumiartècnia”, tal com es definien les seves creacions l’any 1929.


Per tal de sol·licitar-les per a la programació d'espais, centres d’art o museus, els responsables d'aquests han d’enviar les seves peticions per correu electrònic (amorlius@gencat.cat).


 

Et poden
Interessar
...

banner-pablito