Expo Josep Coll 2022 baner
Joan M. Minguet, col·laborador de bonart, Premi GAC 2015 a la crítica

Notícies

Joan M. Minguet, col·laborador de bonart, Premi GAC 2015 a la crítica

bonart barcelona - 27/01/15
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW180x180
El col·laborador de bonart, Joan M. Minguet ha rebut el premi GAC 2015 a la crítica que concedeix cada any l'associació de galeries d'art de Catalunya (Gremi de Galeries d'Art de Catalunya i Associació Art Barcelona).

S'ha atorgat els Premis GAC 2015 - VIII Nit del Galerisme, que tenen com a objectiu potenciar el paper difusor i emprenedor de les galeries d'art de Catalunya i posicionar-les com un element clau i fonamental del mercat artístic i de la promoció dels artistes. En l'acte, que s'ha celebrat al MACBA, l'artista Susana Solano va rebre el Premi Honorífic GAC - Fundació Banc Sabadell en reconeixement a la seva trajectòria i al seu paper cabdal en la difusió de l'art. Els Premis GAC 2015 que any rere any han aconseguit convertir-se en una de les cites anuals més destacades del sector cultural congreguen al voltant de 250 personalitats. Així, la cerimònia ha comptat amb la presència de personalitats del món cultural, així com de galeristes, col·leccionistes, directors de museus i fundacions, artistes i mitjans de comunicació, entre d'altres.

Premis GAC 2015 - VIII Nit del Galerisme

Organitzats per les dues associacions de galeries d'art de Catalunya (Gremi de Galeries d'Art de Catalunya, i Associació Art Barcelona), els Premis GAC van néixer el 2008 amb l'objectiu de reconèixer a personalitats i agents culturals, que amb un coneixement i integració en el marc de l'art i del galerisme català, tenen un paper destacat en el mercat i en la promoció d'artistes, tant emergents com consolidats, en l'àmbit nacional i internacional. Els premis són una cita anual amb tots els sectors de la cultura a favor de la projecció de l'art i del galerisme com a sector de referència i de gran importància en la societat i compten amb la col·laboració de l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona (ICUB) i del Departament de Cultura a través de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), així com del patrocini de la Fundació Banc Sabadell, que també dóna nom al Premi Honorífic, i de la col·laboració de DKV amb el premi a l'artista jove per a la millor exposició en galeria.

El comitè organitzador i el jurat El comitè organitzador dels Premis GAC està format per representants del Gremi de Galeries d'Art de Catalunya i de l'Associació Art Barcelona i està presidit per Ramon Sicart. El jurat, que es renova cada any, ha estat format per membres destacats de la cultura i en aquesta edició ha comptat amb: Montse Aguer, directora Fundació Gala-Salvador Dalí de Figueres; Nora Ancarola, artista; Nekane Aramburu, directora Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma; Alicia Aza, Col·leccionista i membre de la Junta de 9915; Harold Berg, Col·leccionista; Jordi Bohigas, Director de l'Piramidón Centre d'Art Contemporani; Joan Anton Maragall, Galeria Trama; Adrian Melis, Artista; Rosa Pera, Crítica d'art i Jaume Vidal, director cultura i espectacles El Punt-Avui.

Guanyadors Premis GAC 2015

Els guanyadors d'aquesta edició són: - Premi a la galeria per la seva trajectòria: Kowasa - Premi a la galeria per la seva projecció internacional: Mendes Wood DM - Premi al col·leccionisme: Andreu Rodríguez - Premi a la crítica: Joan Maria Minguet - Premi al comissariat: David Armengol i Martí Manén - Premi al mitjà de comunicació: "Cultura/s" de La Vanguardia. - Premi DKV l'artista jove a la millor exposició en galeria: Alicia Kopf "Seal sounds under the floor" a la Galeria Joan Prats - Premi a la millor exposició en galeria: "Veure visions" d'Ignasi Aballí a la Galeria Estrany de la Mota.

Premi Honorífic GAC - Fundació Banc Sabadell a Susana Solano

Els Premis GAC - VIII Nit del Galerisme volen retre homenatge a l'artista Susana Solano en reconeixement a la seva trajectòria i el seu paper clau en la difusió de l'art. La Fundació Banc Sabadell, patrocinadora dels premis des dels seus inicis, s'ha sumat per segon any donant el seu nom al premi honorífic. Susana Solano (Barcelona, 1946) va ser una de les protagonistes de la renovació de l'escultura espanyola en els anys vuitanta i destaca la seva participació en certàmens internacionals com: Documenta de Kasel VIII i IX (1987 i 1992), XIX Biennal de Sao Paolo (1987), Skulptur Projekte a Münster (1987), Biennal de Venècia (1988 i 1993) i Carnegie Internacional de Pittsburg (1988). Ha estat guardonada en múltiples ocasions: Special Prize, atorgat per The Utsukushi-Ga-hara Open Air Museum a Tòquio (1985), Premi Nacional de les Arts Plàstiques del Ministeri de Cultura d'Espanya (1988), Premi CEOE a les Arts (1996 ) i Premi Tomàs Francisco prieto de la Reial Casa de la Moneda (2011). En els seus inicis, Susana Solano es va dedicar a la pintura però els seus primers treballs escultòrics són de 1979 quan va aprendre a conjugar les exigències formals del Minimalisme - les lliçons plàstiques de Carl André, Richard Serra i Donald Judd - amb al·lusions i temes biogràfics i subjectius, donant lloc a una escultura que reclama una lectura simbòlica i monumental. Una selecció de les seves últimes exposicions col·lectives al 2014 han estat: "Beating around the Bush" en Bonnefantenmuseum de Maastricht (Països Baixos); "Històries de l'Espai 10 il'Espai 13" a la Fundació Joan Miró de Barcelona; "The Shape of Things" a la Jack Shainman Gallery de New York; "Mise En Scene" a The School in Kinderhook-Jack Shainman Gallery de New York; "Beyond Classical: Imagining the Ideal Across Time" a The National Academy Museum de New York; i el 2013 a la Biennale Internazionale di Scultura Racconigi a Racconigi (Itàlia). D'altra banda també ha col·laborat en diferents ocasions per a projectes d'exterior amb diversos arquitectes com: José Acebillo, Ignacio Llinosa Soro, Hams Hollein, Ignasi Sánchez Domènech, Rafael Moneo, Francisco Torres, Javier Romero i Guillermo Vázquez Consuegra. Amb aquest reconeixement, Susana Solano se suma a la llista de guardonats honorífics dels Premis GAC formada per Antoni Tàpies (2010); Jaume Plensa (2011); Richard Hamilton (2012); Antoni Muntadas (2013) i Alfons Borrell (2014).

A les imatges, a dalt, els guardonats. A sota, Joan M. Minguet, guanyador del Premi GAC 2015 a la crítica.

Et poden
Interessar
...

Banner_817x68_01