FCC-Segell-banner4

Notícies

L'APGCC manifiesta el seu rebuig per la cancel·lació de "La Bèstia i el Sobirà"

bonart barcelona - 19/03/15
Baner_OscarTusquets_Bonart_360x356_v2180x180 Banner-FERIARTE-A
A continuació reproduïm el comunicat que la Junta Directiva de l`APGCC ha fet públic amb motiu de la cancel.lació de l`exposició de "La Bèstià i el Sobirà" al MACBA.

“La Junta Directiva de l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC) manifesta el seu rebuig per la cancel·lació de l’exposició “La Bèstia i el Sobirà”, que s’havia d’inaugurar aquesta setmana al MACBA.

Davant  la sobtada cancel·lació de l’exposició “La Bèstia i el Sobirà” l’APGCC vol expressar el total desacord en la decisió de la suspensió de la mostra, fets que posen en evidència les dificultats per preservar la llibertat d’expressió en l’àmbit creatiu, artístic i tècnic, especialment quan es creuen amb la delicada línia que separa l’art i la política.

Considerem que els equipaments culturals han de mantenir-se com a espais de debat, de llibertat d’expressió i de reflexió.

La generació del pensament crític i la creació artística responen a la pluralitat de pensament i a la llibertat d’expressió. Sotmetre l’art a lògiques de directrius polítiques o institucionals és reduir-ne i limitar-ne la seva condició.

Des de l’APGCC defensem la important funció de l’art, que ha de poder ser un espai per a l’anàlisi de la societat i que ha de poder vehicular discursos crítics al voltant de la realitat més quotidiana. Sovint l’art és polític, perquè es posiciona i analitza la societat. No obstant això, la política no hauria d’estar per sobre de la creació artística, ni de la seva producció i exhibició.

L’APGCC defensa la llibertat d’expressió, artística i de creació, així com la legitimitat dels equips professionals que desenvolupen els programes culturals. La direcció d’un centre d’art ha de poder mantenir el seu posicionament institucional, però ha de permetre i garantir la llibertat d’acció del seu comissariat per evitar punts de vista parcials.

L’APGCC recolza els comissaris, l’equip tècnic i artístic de l’exposició: Hans D. Crist, Iris Dressler, Paul B. Preciado i Valentín Roma, sumant-se a les accions reivindicatives i manifestant el seu rebuig per la cancel·lació de l’exposició”.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-