banner-elscatala-817x88px
\

Exposicions

"Implosió (cel·lular)" a Es Baluard

bonart palma - 30/03/15
Banner-Resonancias-180x180px_v1-cat2Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-cat
Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma reordena la seva obra en una mostra que porta per títol Implosió (cel·lular).

L’exposició Implosió (cel·lular), que es podrà visitar fins al 20 de setembre, pren com a eco bàsic de l’existència de vida el cicle mitjançant el qual una cèl·lula es duplica.

Comissariada per Agustín Fernández Mayo, Implosió (cel·lular) és una nova lectura de les obres dels segles XIX i XX propietat del museu. Fernández Mayo va ser l’encarregat de generar aquesta nova lectura de les obres.

“Inicialmement em va semblar una tasca titànica o directament impossible per a mi, però em vaig posar a treballar i aviat vaig trobar tres fils dels quals estirar: un fotograma perdut en una pel·lícula de cinema mut, El secreto de la Pedriza, que té el museu; les cartel·les de diàlegs d’aquesta pel·lícula, que, sorprenentment, donen una explicació alternativa dels moviments de l’art des del segle XIX fins avui, i la història de l’art com a mimesi de la duplicació cel·lular”, explica el comissari.

Al segle XXI, la reflexió sobre el problema de la còpia, el doble i la duplicació, reapareix en les arts i en les ciències amb una força que crèiem perduda o potser superada. En contra del que en la segona meitat del segle XX va postular el pop, sabem ja que res és absolutament copiable. També, en contra del que més d’un segle enrere havia postulat el moviment romàntic, res és absolutament original. Avui, a través del pensament complex, tenim clar que l’evolució es realitza mitjançant còpies a les quals els introduïm errors (còpia + error).

A la imatge, Luis Macías, History Pause, 2010. Fotografia digital. 122x122 cm. Cortesia de l’artista. © de l'obra, Luis Macías, 2014.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68