banner-elscatala-817x88px
Sónar i la Fundació Sorigué estrenaran una monumental instal·lació audiovisual

Notícies

Sónar i la Fundació Sorigué estrenaran una monumental instal·lació audiovisual

bonart lleida - 29/04/15
Banner-Resonancias-180x180px_v1-catBanner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
SonarPlanta és la iniciativa conjunta de Sónar i la Fundació Sorigué per als tres anys vinents que té com a objectiu promoure la investigació dels llenguatges creatius entorn de la tecnologia i l'art new media.
Art+Com, el reconegut estudi berlinès pioner en l'aplicació de la tecnologia al món de l'art, ha estat seleccionat enguany per produir la peça fruit d'aquesta convocatòria artística.

La instal·lació cinètica de llum RGB | CMY Kinetic, actualment en producció a Berlín, s'estrenarà en primícia mundial a Sónar Barcelona durant els dies 18, 19 i 20 de juny.

La peça de dimensions colossals, estarà ubicada a Sónar de Dia, ocupant presenta una coreografia de llums de colors primaris i additius impulsada per cinc discos reflectants suspesos en l'aire i activats per una maquinària de força i precisió industrial.

Com a part del projecte, el compositor islandès Ólafur Arnalds ha creat la banda sonora formada per dos temes: un prenent el torrent de dades generat pel moviment dels elements de l'escultura; i una segona composició que representarà de manera abstracta el moviment.

Aquesta obra d'art reflexiona sobre la naturalesa a través de l'enginyeria i proposa una experiència multisensorial i espacial en la qual la tecnologia roman amagada.

La Fundació Sorigué contribueix a l'escena cultural de Barcelona a partir d'aquesta iniciativa inspirada en el seu projecte Planta amb l'objectiu d'estimular la creació artística basada en la innovació i l'experimentació.

A la imatge, plànol de la instal·lació RGB/CMY Kinetic.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021