FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Col·lecció Tàpies" a la Fundació Antoni Tàpies

bonart barcelona - 27/09/15
Banner-CMW-180x180px_v1-espbanner web TA22_bonart_180x180
Tàpies. Col·lecció d’artista aplega el fons que els hereus d’Antoni Tàpies van cedir en dipòsit a la fundació. Es tracta d’un conjunt de 215 obres de la col·lecció de l’artista, composta per obres del mateix Tàpies, però inclou, també, una tria de 31 obres d’artistes del segle XX, com ara Paul Klee, Joan Miró, Kurt Schwitters, Vasili Kandinski, Max Ernst, Marcel Duchamp, Franz Kline, Jackson Pollock, Jean Dubuffet, Willem de Kooning, Sam Francis i Robert Motherwell, entre d’altres.

A Tàpies. Col·lecció s’hi exhibeixen, d’una banda, una selecció d’obres d’Antoni Tàpies des de mitjan dècada dels 40 del segle passat fins a ben avançada la dècada dels 80, amb una atenció especial a les obres menys conegudes, i, de l’altra, una tria d’obres de la seva col·lecció privada, a més d’una representació de cartes, fotografies, invitacions, catàlegs i llibres de referència de la seva biblioteca personal que van ser cedits a la Biblioteca de la Fundació l’any 1990.

Iniciada a mitjan dècada dels 40 en paral·lel a la seva trajectòria professional, no serà fins a la dècada dels 60, coincidint amb la consolidació de la seva carrera artística, que la col·lecció agafarà volada.

A través d’aquesta col·lecció, i de l’exposició que ara es pot visitar fins al 10 de gener, es documenten els interessos, les afinitats i les ambicions de l’artista, i s’estableix una xarxa de relacions amb el seu treball en el sentit que Tàpies se sentia atret pels artistes que, com ell, volien crear un tipus d’art que anés més enllà del mer objecte decoratiu i que tingués la capacitat de fer pensar l’espectador.

L'exposició es podrà visitar fins al 10 de gener del 2016.

A la imatge, detall d'autoretrat d'Antoni Tàpies.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-