M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
El col·leccionista Harald Falckenberg parla sobre art i mercats al Reina Sofia

Notícies

El col·leccionista Harald Falckenberg parla sobre art i mercats al Reina Sofia

bonart madrid - 30/10/15
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Peral_Banner-Bonart_180x180
El 3 de novembre, a les 19h, el col·leccionista alemany Harald Falckenberg (Alemanya, 1943) serà al Museu Reina Sofia per impartir la conferència titulada: La Col·lecció Falckenberg. Contracultura europea i nord-americana de postguerra.

Construïda des d'una concepció de l'art com a espai de revolta, la seva col·lecció reuneix un dels conjunts històrics més destacats de l'art crític de postguerra a Alemanya i Estats Units, i suposa una manera diferent d'entendre el rol i les narracions derivades del col·leccionisme.

Iniciada el 1994, el seu punt de partida és l'escepticisme i la denúncia que caracteritzaran a la jove escena artística local d'Hamburg de mitjans dels 70, situada entre la influència de les actituds i la música punk, la crisi de la modernitat i el descrèdit enfront d'una societat dominada pel gir neoconservador.

El nucli de la Col·lecció (amb més de 2.000 obres) el conformen peces d'Albert Oehlen, Sigmar Polke, Dieter Roth, Werner Büttner i Georg Herold, entre d'altres; complementat amb treballs dels seus antecessors i coetanis nord-americans, com Paul Thek, Mike Kelley, Paul McCarthy, Raymond Pettibon i General Idea, entre molts altres.

En conjunt, remuntant-se fins al neodadà de finals dels anys cinquanta i arribant fins a l'art d'instal·lació d'anys recents, la Col·lecció Falckenberg situa l'artista en el centre d'un imaginari de ruptura i canvi social, i la seva proposta és inseparable de les successives contestacions crítiques a la realitat des de la producció artística contemporània.

La Col·lecció, que inclou també un ambiciós programa d'exposicions temporals, s'exhibeix des del 2011 al centre d'art Deichtorhallen d'Hamburg.

A la imatge, vista de la col·lecció.

Et poden
Interessar
...