FCC-Segell-banner4
El Museu Jaume Morera mostra el plafó \

Exposicions

El Museu Jaume Morera mostra el plafó "Paó" a propòsit del cicle "Constel·lacions"

bonart lleida - 30/10/15
Nial nou-180x178Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
El Museu d’Art Jaume Morera exposa, fins al 31 de gener del 2016, a les seves sales d’exposició de la col·lecció el plafó decoratiu Paó (c. 1900) de Carles Llobet Busquets (Lleida, 1857 – Barcelona, 1927), segona obra que protagonitza el cicle d’exposicions Constel·lacions, una sèrie de mostres de petit format que pretenen aprofundir en la valoració d’algunes de les peces més significatives de la col·lecció del Museu.

Aquesta peça és també una de les obres que formen part del llegat Carles Llobet Raurich, una part del qual esdevé testimoni de la labor del seu pare, Llobet Busquets, en la confecció d’elements i productes gràfics i ornamentals en l’àmbit de les arts decoratives del Modernisme català.

Paó constitueix un dels pocs testimonis que s’han conservat avui en dia de les rajoles d’imitació, un procediment inventat i patentat per l’industrial Hermenegildo Miralles, que permetia, gràcies a l’aplicació de les arts gràfiques, produir rajoles de cartó pedra que imitaven perfectament la ceràmica majòlica i que s’utilitzaren com una solució econòmica per a projectes decoratius d’interiors de tota mena.

En aquest sentit, Llobet Busquets va elaborar dissenys per a les rajoles d’imitació de diferents estils, d’acord amb la moda de l’època i amb els motius distintius del Modernisme, com el món floral o les aus del paradís. L’acabat perfecte i la versatilitat d’aquestes rajoles van portar Llobet Busquets a col·laborar amb arquitectes de renom, com ara Josep Puig i Cadafalch, Antoni Gaudí o Andreu Audet, en la decoració interior d’alguns dels seus projectes de l’Eixample barceloní, construccions on totes les arts s’integraven en composicions summament ornamentades, fins al més mínim detall.

Et poden
Interessar
...

banner-pablito