banner-elscatala-817x88px
La Fundació Antoni Tàpies exposa obres de les col·leccions Denney i Cordier

Exposicions

La Fundació Antoni Tàpies exposa obres de les col·leccions Denney i Cordier

bonart barcelona - 18/01/16
Banner-Resonancias-180x180px_v1-catBaner_HaPicasso_Bonart_360x356
El 27 de gener, a les 19,30h, la Fundació Antoni Tàpies, inaugura les exposicions Documents d'acció. Obres de les col·leccions Denney i Cordier (1947-1965) i Antoni Tàpies. Col·lecció, 1955-1965.

La mostra Documents d'acció, cocomissariada per Carles Guerra i Laurence Rassel, presenta una seixantena d'obres procedents de Les Abattoirs de Toulouse. El gruix de la tria es correspon amb el llegat de la col·lecció d'Anthony Denney i es complementa amb obres de la col·lecció de Daniel Cordier.

Ambdues col·leccions són testimonis de l'emergència de l'art informal a finals de la dècada de 1940, així com de la seva ràpida comercialització i assimilació a una modernitat internacional. L'articulació d'un sistema ensems teòric i mercantil per part del crític d'art francès Michel Tapié va ajudar a popularitzar una pintura abstracta i matèrica que s'alineava amb l'explosió de l'expressionisme abstracte als Estats Units i amb les recerques del grup Gutai al Japó.

Tot coincidint amb l'exposició Documents d'acció. Obres de les col·leccions Anthony Denney i Daniel Cordier (1947-1965), la Fundació Antoni Tàpies ofereix una selecció del fons de la Col·lecció. Comissariada per Núria Homs, se centra en la dècada en què Tàpies va esdevenir un artista de ressò internacional. La imatge pública de Tàpies va adquirir una categoria de referent que el connectava amb la pintura de l'expressionisme abstracte i amb la voluntat de fer de la subjectivitat un material de primer ordre. Si bé les matèries cobraren un protagonisme insòlit, la capacitat d'acollir significats múltiples el va convertir en prototip de l'artista modern.

Ambdues exposicions es poden visitar fins al 22 de maig.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]