Expo Josep Coll 2022 baner
Les escultures metàl·liques d\'Anthony Caro prenen el celler CVNE

Notícies

Les escultures metàl·liques d'Anthony Caro prenen el celler CVNE

bonart haro - 20/01/16
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180
Més d'una vintena de peces metàl·liques d'Anthony Caro, un dels escultors britànics més influents, es podran veure en la centenària celler des del 16 de març fins al 16 d'octubre. Aquesta vegada l'exposició, sota el nom Caro at CVNE, no es limitarà a l'interior d'una nau, sinó que envairà també els exteriors del celler, creant un recorregut únic entre art, paisatge i vi.

Contemporani de Chillida i de Tàpies, Anthony Caro va heretar la seva gran capacitat creativa dels constructivistes russos, d'Henry Moore, de qui va ser assistent entre 1951 i 1953, així com de grans artistes com Pablo Picasso, Julio González o David Smith, escultor que va introduir per primera vegada l'escultura en ferro soldat als Estats Units i va influir de manera decisiva en la seva obra.

Caro es caracteritza per construir obres abstractes a partir de materials industrials de rebuig, donant com a resultat grans escultures de planxes de metall, bigues, tubs d'alumini i peces d'acer soldat. Tot i que Caro treballa sovint en acer, abasta una àmplia gamma de materials, incloent bronze, plata, fusta i paper.

L'escultor va revolucionar més el món de l'art en eliminar el pedestal per reposar l'escultura directament sobre el sòl i involucrar l'espectador en l'espai de l'escultura, a més d'introduir colors vius en obres d'acer policromat.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68