FCC-Segell-banner4
La Fundació Dalí i la Fundació \

Notícies

La Fundació Dalí i la Fundació "La Caixa" signen un conveni de col·laboració fins al 2018

bonart figueres - 27/01/16
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021thumbnail_BANNER BONART (2)
La directora general adjunta de la Fundació Bancària la Caixa, Elisa Durán; la directora dels Museus Dalí, Montse Aguer, i el secretari general de la Fundació Dalí, Lluís Peñuelas, han subscrit aquest matí a Figueres un acord per intensificar la col·laboració que ambdues institucions ja mantenen històricament. Els ha acompanyat en aquest acte el director de l’Àrea de Cultura de la Fundació Bancària la Caixa, Ignasi Miró.

El compromís de col·laboració entre ambdues institucions es remunta a dècades enrere. Així, en els últims vint anys s’han dut a terme conjuntament destacades exposicions, com ara Salvador Dalí. Àlbum de família, Dalí i les revistes i una de les dues grans exposicions del centenari del naixement de l’artista empordanès, Dalí, cultura de masses, mostra que avui continua sent la més visitada en la història de CaixaForum Barcelona.

El conveni de col·laboració signat entre les dues parts permet prosseguir i potenciar aquesta entesa en l’àmbit expositiu i cultural amb la realització de nous projectes conjunts fins a l’any 2018.

Un dels grans projectes que s’impulsaran és la producció d’una exposició entorn de l’obra Leda atòmica (1949). La mostra estarà comissariada per Aguer i es preveu que es podrà veure durant l’any 2018 en dues seus culturals de l’Obra Social la Caixa: CaixaForum Saragossa i CaixaForum Sevilla.

La mostra inclourà, a més d’aquesta obra de referència, diversos dibuixos preparatoris i altres materials que conserva la Fundació Dalí. El projecte es completarà amb diversos continguts educatius que seran responsabilitat de l’Obra Social la Caixa, amb la col·laboració del Centre d’Estudis Dalinians de la
Fundació Dalí.

Una segona línia de col·laboració serà en l’organització de les exposicions temporals que es duen a terme anualment al Castell Gala Dalí de Púbol —i el catàleg que se’n deriva—, que aprofundeixen en l’obra i el llegat del pintor figuerenc en un entorn molt significatiu de la creació daliniana.

Finalment, el conveni també preveu la col·laboració fins al 2018 en els concerts que la Fundació Dalí organitza cada any al Teatre Jardí de Figueres.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021