FCC-Segell-banner4
La Col·lecció d’art Antoni Quinteiro a la Sala Fortuny

Exposicions

La Col·lecció d’art Antoni Quinteiro a la Sala Fortuny

bonart reus - 05/04/16
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Baner_Subirachs_Bonart_360x356
El 8 d’abril a les 20.15 h. s’inaugura a la sala Fortuny del Centre de Lectura de Reus l’exposició Col·lecció d’art Antoni Quinteiro: avantguardes del segle XX. Es podrà visitar fins al 21 de maig el 2016.

Antoni Quinteiro (Vilafranca del Penedès, 1937- Reus, 2015) va ser juntament amb Maria Josepa Giner el fundador de la galeria d’art Anquin's a Reus l’any 1973. La seva passió per l’art es va iniciar molt aviat. Pepa Quinteiro escriu que “el meu pare va començar a col·leccionar obres d’art molt abans de pensar a posar en marxa una galeria a Reus. Li encantava visitar els antiquaris de Tarragona i Barcelona i descobrir “peces”, sobretot de pintura catalana del XIX: Baldomer Galofre, Fortuny, Joaquim Mir, Ramón Casas, Cusachs, Meifren… Gràcies al seu neguit, a casa vàrem poder gaudir d’obres d’art dels més reconeguts artistes, encara que les obres anaven i venien. El seu esperit inquiet feia que la col·lecció anés canviant de forma contínua. Amb els anys, va ampliar els seus interessos i visitava assíduament subhastes d’art a París i Londres, on va adquirir moltes obres d’artistes d’avantguarda internacional i de cubisme que es van mostrar en l’exposició que es va organitzar conjuntament amb la galeria René Metràs l'any 2004 a Barcelona amb obres de Louis Marcoussis, Leopold Survage, André Lhote, Serge Poliakoff entre altres grans artistes. Una altra part de la seva col·lecció es va mostrar l’any 2003 en l’exposició que es va fer a la galeria Anquin's titulada: “París Segle XX” amb obres de Toulouse-Lautrec, Henri Matisse, Joan Cardona, Opisso o Bernard Buffet. La “Belle Epoque” a Paris, també va ser un dels fils conductors de la seva col·lecció durant un temps. En els darrers anys havia col·leccionat ceràmica grega i mascares africanes, en la seva recerca permanent de l’autenticitat i la bellesa. Recordo amb molta emoció alguns viatges a París i Londres on m’ensenyava els seus “amagatalls” i em descobria sempre nous artistes, nous camins. El meu pare era un veritable col·leccionista amb un “ull” ben entrenat, molta intuïció i passió per l’art. Una faceta important en la seva vida en la qual va desenvolupar múltiples interessos sempre amb una gran implicació i exigència. Agraeixo moltíssim al Centre de Lectura, una institució que el meu pare apreciava especialment i on no fa gaire temps va esdevenir ponent en una interessant xerrada sobre Fortuny, l’oportunitat d’exposar una part de la seva col·lecció que hem centrat en pintura i gravats del S. XX d’artistes catalans i espanyols d’avantguarda”.

Imatge de l'exposició a la galeria René Metras de Barcelona, l'any 2004. D'esquerra a dreta:Margaret Metrás, Antoni Quinteiro, Tate Cabré, Pepa Quinteiro i Baltasar Porcel.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner