Expo Josep Coll 2022 baner
\

Exposicions

"Opera Lutum" de Camil·la Pérez Salvà

bonart vilafranca del penedès - 05/04/16
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

El 9 d’abril a les 19h s’inaugura l’exposició Opera Lutum de l’artista ceramista Camil·la Pérez Salvà a la Capella de Sant Joan de Vilafranca del Penedès. La inauguració anirà a càrrec del Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Sr. Raimon Gusi i  serà presentada pel crític d’art i comissari independent, Màrius Domingo.


L’obra artística de Camil·la Pérez Salvà està impregnada de la seva constant vocació pedagògica. En moltes de les seves sèries les motivacions principals són educar, informar, ensenyar a l’espectador aspectes de la nostra història, del nostre entorn, de la nostra llengua i cultura, en poques paraules: educar per aprendre a estimar allò que som i allò que representem com a col·lectivitat.


L’obra que l’artista presenta a Opera Lutum està realitzada entre els anys 2012 i 2016 i gira a l’entorn dels ginys, estris, recipients… tots ells molt humils i quotidians que al llarg de la història ens han ajudat a fer la vida més plaent. Tot i l’aparença metàl·lica és fang, una ambivalència que li agrada a l’artista, sembla metall, està treballat formalment com si fos metall, però és fang.


En aquesta ocasió també presenta obra sobre paper,  que en ocasions és prèvia a l’obra en ceràmica i en d’altres n’és posterior, la tècnica és mixta i la temàtica la mateixa que la de l’obra ceràmica.


Camil·la Pérez Salvà (Sant Martí Sarroca, 1954) és graduada en Arts i Oficis Artístics en l’especialitat de ceràmica per l’Escola Massana (1970-1975) i en Magisteri per l’Escola de Sants. Ha estudiant diferents monogràfics, Rakú (tècnica oriental d’elaboració de ceràmica), tècniques d’engalba, serigrafia, etc.


Com a artista ha realitzat diverses exposicions al llarg de la seva trajectòria professional. Ha realitzat exposicions individuals al Vendrell, Vilanova i la Geltrú, Tarragona, Sant Sadurní d’Anoia, Vilafranca del Penedès, Girona, Montblanc, Barcelona, etc. Així mateix ha participat un diverses exposicions col·lectives arreu del territori català, a l’estat espanyol (País Basc, Saragossa,) i també a l’estranger (França, Japó).
Et poden
Interessar
...

817x68