FCC-Segell-banner4
Palol de Revardit ja té una monografia de “Quaderns de la Revista de Girona”

Notícies

Palol de Revardit ja té una monografia de “Quaderns de la Revista de Girona”

bonart palol de revardit - 24/04/16
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)
Un mes després de la publicació de la darrera monografia dedicada a Rupià, la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona» torna a presentar-ne una altra, aquest cop sobre Palol de Revardit, els autors de la qual són Guerau Palmada i Antoni Palomo.

Aquesta nova publicació s'ha donat a conèixer en un acte públic que ha tingut lloc al castell de Palol de Revardit i al qual han assistit una cinquantena de veïns de la població.

El llibre és el número 181 de la col·lecció de quaderns editada per la Diputació de Girona conjuntament amb l’Obra Social “la Caixa”. Al llarg d’aquesta notable quantitat de volums que s’han publicat, la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona» ha fet un intens recorregut per la geografia, la cultura i la història de les terres gironines mitjançant les seves dues línies de publicació: les monografies locals (estudis sobre el passat i el present de pobles i ciutats) i les guies (dedicades a qüestions d’abast general).

La presentació ha estat a càrrec del vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; de l'alcalde de Palol de Revardit, Jordi Xargay; del director Banca d'Institucions de Caixa Bank a Girona, Josep Blanch; del director de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona» Joan Domènech; dels dos autors del llibre Guerau Palmada i Antoni Palomo, i de Xavier Xargay, llicenciat en filologia.

El llibre

D’acord amb les característiques de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona», el llibre és una monografia sintetitzada que pretén recollir els aspectes més destacats del passat i present d'un dels pobles més carismàtics de la comarca del Pla de l'Estany, Palol de Revardit. És el resultat de la recerca i de la investigació a l'entorn del poble que han dut a terme els dos autors del llibre, Guerau Palmada i Antoni Palomo. La monografia vol ser una primera aproximació al municipi des de totes les perspectives possibles: geogràfica, ambiental, històrica i cultural.

El terme municipal de Palol de Revardit, a cavall entre el Gironès i el Pla de l'Estany, té una llarga història. Situat als vessants orientals de la serra de Rocacorba, és un territori privilegiat pels seus atractius naturals. La població, que es reparteix en diversos nuclis i veïnats, té com a cap de municipi Palol de Revardit, i com a element patrimonial més significatiu el castell.

Guerau Palmada (Banyoles, 1974) és llicenciat en història de l'art, màster en gestió del patrimoni cultural i professor de secundària. Ha treballat com a investigador a Itàlia, museòleg a França i tècnic de patrimoni cultural al Consell Comarcal. Ha publicat un gran nombre de llibres i articles referents al patrimoni històric i artístic de la comarca del Pla de l'Estany i la ciutat de Banyoles.

Antoni Palomo (Barcelona, 1968) és doctor en arqueologia prehistòrica, professor associat de la UAB i director de l'empresa Arqueolític. Ha treballat com a arqueòleg i investigador per a diferents institucions (CASC-MAC, CSIC-IMF de Barcelona, CSIC-CCHS de Madrid i UAB). És coautor de nombrosos articles i llibres especialitzats, molts dels quals sobre el patrimoni del Pla de l'Estany.

Fotos Martí Artalejo.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88