banner-elscatala-817x88px
El Picasso gravador al cinquè volum de la col·lecció Assajos

Notícies

El Picasso gravador al cinquè volum de la col·lecció Assajos

bonart màlaga - 15/06/16
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014180x180
La Fundació Picasso. Museu Casa Natal mostra a Picasso gravador de la mà de Miguel Orozco, autor de Picasso litògraf i militant, el cinquè volum de la col·lecció Assajos, que dirigeix ​​el poeta Rafael Inglada. Picasso litògraf i militant ha estat presentat pel seu autor, amb la presència de la delegada de Cultura, Gemma del Corral i del director de l'Agència Pública per a la gestió de la Casa Natal de Pablo Ruiz Picasso i altres equipaments museístics i culturals, José María Lluna.

Picasso litògraf i militant, de l'escriptor i col·leccionista Miguel Orozco, és una visió del Picasso gravador durant els seus anys de major puixança de compromís polític. L'autor ofereix, a més, una àmplia informació de tirades, preus i vendes de moltes de les litografies que pertanyen a la Fundació Picasso. Museu Casa Natal.

Orozco presenta amb Picasso litògraf i militant el primer catàleg raonat i comentat de les litografies del malagueny, i revela per primera vegada com i per què Pablo Picasso va acudir al novembre de 1945 al taller de litografia de Fernand Mourlot, iniciant així una carrera de gairebé mil obres catalogades i altres centenars no recensadas. Per fer-ho, l'autor ha hagut de saltar per sobre de la voluntat del pintor, que va fer en vida tot el que va poder per ocultar els detalls de la seva iniciació litogràfica.

Atès que el pintor va iniciar la seva obra litogràfica amb Mourlot un mes després d'afiliar al Partit Comunista i que bona part de la seva obra va tenir una finalitat militant, el llibre constitueix així mateix un relat de les seves relacions amb el partit i amb les causes progressistes.

L'autor revela, també per primera vegada, la dificultat que va implicar la relació entre artista i ideologia. Descobreix per exemple que, per desempallegar-se de la pressió que el partit li imposava per abraçar l'estil del realisme socialista -i també per mofar-se de ell- Picasso va crear del no-res en 1948 tota una estètica basada en signes arbitraris. L'alfabet d'aquesta estètica són les 125 litografies del llibre Le Chant des Morts, una de les joies de la col·lecció de la Fundació Picasso de Màlaga.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021