FCC-Segell-banner4
La Ciutat de les Arts i les Ciències acull una instal·lació de l\'artista Heinz Mack

Notícies

La Ciutat de les Arts i les Ciències acull una instal·lació de l'artista Heinz Mack

bonart valència - 29/06/16
La-Galeria-201602-recursGif_Viladot_180x180_2
La Ciutat de les Arts i les Ciències acull fins al 6 de novembre la instal·lació The Sky Over Nine Columns de l'artista alemany Heinz Mack, que té com a eix central de les seves obres la llum. El projecte, comissariat per Kosme de Barañano, està format per nou columnes simètriques, de més de set metres d'altura cadascuna, recobertes per 850.000 tessel·les daurades.

The Sky Over Nine Columns ha estat realitzada per la Fundació Ralph Dommermuth Stiftung Kunst und Kultur en col·laboració amb Beck & Eggeling International Fine Art (Düsseldorf).

"Per a mi, l'espai és igual d'important que l'escultura [...]. No puc imaginar un sense l'altre ". Amb aquestes paraules Heinz Mack subratlla la importància que té la ubicació de les seves obres, raó per la qual The Sky Over Nine Columns va tenir com a primer emplaçament l'illa de San Giorgio Maggiore a Venècia durant la Biennal de 2014, per a continuació passar a ser exposada al jardí d'escultures del Sakip Sabanci Museum d'Istanbul. El lloc triat en aquesta ocasió, el llac sud de l'Hemisfèric de la Ciutat de les Art i les Ciències, en diàleg amb el conjunt arquitectònic de Santiago Calatrava, constitueix un altre emplaçament privilegiat en el qual contemplar les seves escultures de llum.

La columna és l'element més antic de la història de l'arquitectura, amb una vinculació directa entre el cel i la terra. No és casual que Mack hagi volgut situar la seva obra dins d'un complex arquitectònic en el qual predominen les línies ondulades i en el qual també la llum daurada de les columnes reflecteix en el blanc dels edificis i el blau de l'aigua, creant una performance lluminosa única.

Et poden
Interessar
...

817x68