banner-elscatala-817x88px
\

Exposicions

"Los detectives salvajes": de la novel·la de Bolaño a les fotos de Vidal Coy

bonart cartagena - 13/07/17
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356La-Galeria-201602-recurs
El projecte Con los detectives salvajes és una interpretació o recreació fotogràfica del fotoperiodista José Luis Vidal Coy de la novel·la quasi homònima de Roberto Bolaño. Durant els tres mesos de l'estiu de 2011 i els tres de la tardor de 2012, l'autor va seguir els passos, literalment, dels protagonistes de l'obra de l'escriptor nascut xilè, crescut a Mèxic i mort, finalment, a Catalunya. L'exposició es pot veure a La Mar de Músicas fins el 31 d'agost, al Centre Cultural Ramón Alonso Luzzy de Cartagena.

La primera part del projecte recrea les aventures dels personatges de la novel·la al llarg i ample del Districte Federal, aquesta part de la magna conurbació coneguda com a Ciutat de Mèxic que s'ha constituït com un món en si mateixa: una illa diferenciada de la resta dels Estats Units Mexicans, característica, amb les seves pròpies normes i condicionants, un cos estrany en un país immens.

La segona consisteix en el recorregut físic i fotogràfic dels llocs esmentats per Bolaño a la seva tercera part de la novel·la, que es desenvolupa en el nord estat de Sonora, desèrtic i calorós, limítrof amb els Estats Units d' Amèrica, trasbalsat de muntanyes, deserts i sequera, i en la riba del Mar de Cortés, tancat a l'altra banda per la llarga llengua peninsular de Baixa Califòrnia.

Vidal Coy es va fer amb el llibre de Bolaño dies abans d'emprendre el seu viatge a Mèxic, i aquest li guio el camí a seguir un cop que va trepitjar la capital. Armat amb la seva càmera es va dedicar a seguir el rastre del poeta pels carrers de la ciutat, ampliant els límits que la novel·la de Bolaño marcava amb descripcions i insinuacions, generant un marc visual concret en què invocar als esperits de García Madero, de Belano i Lima, de les germanes Font i de la resta d'habitants.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner