FCC-Segell-banner4
Coco Chanel-Apel·les Fenosa i el ballet Bacchanale

Exposicions

Coco Chanel-Apel·les Fenosa i el ballet Bacchanale

bonart el vendrell - 22/08/17
180x180thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
La Fundació Apel·les Fenosa d'El Vendrell exposa fins al 30 de setembre Coco Chanel-Apel·les Fenosa i el ballet Bacchanale.
El setembre del 1939 s’havia d’estrenar a Londres el ballet Bacchanale, amb els dissenys de Coco Chanel i Dalí. Apel·les Fenosa va col·laborar en l’execució dels objectes del ballet al costat de Coco Chanel i d’aquesta relació neix un amor que els farà conviure junts el mes de setembre del 1939. Però amb l’esclat de la guerra, Chanel tanca els tallers i es nega a viatjar a Nova York, on es treballa per estrenar el ballet, de manera que gran part del material es va perdre a causa dels saquejos a París. Finalment Karinka fa els nous vestits per a la funció i el 9 de novembre s’estrena la Bacchanale a Nova York, amb un gran èxit.
L’exposició reprodueix alguns dels objectes originaris dissenyats per al ballet, sota la coordinació de l’escultor Philippe Lavaill, director de l’Aula d’Escultura de Recerca Fenosiana del Vendrell, i els seus alumnes. Una de les figures centrals del ballet és el Cavaller de la Mort, Dalí imagina un ballarí dins d’un paraigua gegant. Aparentment és un esquelet dins d’un paraigua invertit. Fenosa dibuixarà diverses opcions. Aquests dibuixos i fotografies són l’unic testimoni que existeix del projecte. També s’hi exposen documents i uns quants objectes surrealitzants que han estat reconstruïts també a partir de dibuixos d’aquell treball.

A la imatge, Fenosa retocant el retrat de Coco Chanel.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura