BannerFCC_Bonart
\

Notícies

"Loving Vincent", primera pel·lícula de la història pintada a l'oli

bonart madrid - 13/12/17
BONART_180x180Baner_MarDeFons_Bonart_180x180
"Loving Vincent", primera pel·lícula de la història pintada a l'oli fotograma a fotograma s'estrena en cinemes el 12 de gener de 2018.

Més de 65.000 fotogrames animats pintats a mà un a un per artistes de tot el món donen forma a "Loving Vincent", la primera pel·lícula realitzada a l'oli de la història del cinema. Dirigida per Dorota Kobiela i Hugh Welchman, "Loving Vincent" dóna vida als quadres de Vincent Van Gogh i ens descobreix l'enigmàtica figura del pintor holandès a través de les cartes que va escriure al seu germà des de França, reconstruint la seva vida i la seva misteriosa mort en una experiència cinematogràfica sense precedents.

La pel·lícula va ser inicialment rodada amb actors, en sets construïts amb l'aparença real dels quadres del pintor per a després ser pintada a mà en llenços, oli a oli, fotograma a fotograma, per pintors professionals de tot el món. El procés d'animació posterior aconsegueix que les interpretacions dels actors s'integren perfectament en el quadre, obtenint una de les pel·lícules més sorprenents dels últims temps. 31 quadres representats parcialment i altres 94 amb un aspecte molt proper a l'original són la base de "Loving Vincent", la història de la vida i mort d'un dels pintors més importants de tots els temps.

Nominada als Globus d'Or de 2018 com a Millor Pel·lícula d'Animació, guanyadora en els Premis de Cinema Europeu com a Millor Pel·lícula d'Animació de 2017 i guardonada amb 10 premis del públic en festivals internacionals de cinema com el d'Annecy, Doha o Vancouver entre d'altres , "Loving Vincent" s'ha estrenat ja en més de trenta territoris a nivell mundial entusiasmant crítica i públic per igual i convertint-se en un èxit aclaparador en països com Polònia, Itàlia o els països Baixos on la seva estrena comercial continua sent un autèntic fenomen de masses.

Sinopsi: França, estiu de 1891. El jove Armand rep una carta del seu pare, el carter Joseph Roulin, per lliurar-la en mà a Paris al germà del seu amic Vincent Van Gogh. Però a París no hi ha rastre de Theo, del qual expliquen que va morir poc temps després que el seu germà Vincent es llevés la vida. Així comença "Loving Vincent", la primera pel·lícula realitzada a l'oli de la història del cinema. A través de més de 65.000 fotogrames animats, pintats a mà per artistes de tot el món, la pel·lícula dóna vida als quadres de Van Gogh recorrent la misteriosa vida del pintor a través de les cartes que sovint escrivia al seu germà petit Theo.

A la imatge, fotograma de "Loving Vincent".
 

Et poden
Interessar
...