FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"From Barcelona", primera exposició de la Col·lecció Macba al món àrab

bonart abu dhabi - 06/02/18
BONART 180 X 180 PX_Baner_EugeniaBalcells_Bonart_360x356
L’exposició From Barcelona to Abu Dhabi: Works from the MACBA Art Collection in Dialogue with the Emirates reuneix més d’una setantena d’obres del fons de la Col·lecció del museu i les posa en diàleg amb una vintena de treballs d’artistes visuals dels Emirats Àrabs. La  mostra, comissariada conjuntament per Ferran Barenblit, director del MACBA, i Nasser Abdullah, president de l’Emirates Fine Arts Society, va obrir les portes l’1 de febrer al districte cultural d’Abu Dhabi, a Manarat Al Saadiyat. Estarà oberta fins al 17 de març i inclou activitats paral·leles i un intens programa educatiu.

From Barcelona to Abu Dhabi proposa un recorregut en tres àmbits que ens permet pensar en el paper de l'art en la contemporaneïtat. En el primer àmbit hi trobem allò que ens defineix com a humans: qui som, com creixem, com percebem el món... En el  segon, es planteja allò que ens defineix com a éssers polítics, les nostres relacions amb l’entorn natural i social. I en l’últim, l’art reflexiona sobre sí mateix: la seva capacitat transmissora de coneixement, la seva voluntat de superar la funció representativa de la realitat, la diversitat de respostes que genera i com crea el relat de la seva pròpia història.

Aquesta exposició s’ha dut a terme gràcies a l’acord entre la Fundació MACBA i l’Abu Dhabi Music & Arts Foundation (ADMAF), organització independent, sense ànim de lucre, creada el 1996 per a la promoció de la cultura.

Els artistes de la Col·lecció MACBA presents a l’exposició són: Ignasi Aballí, Vito Acconci, Lara Almarcegui, Francis Alÿs, John Baldessari, Samuel Beckett, Jordi Benito, Esther Ferrer, Fischli &Weiss, Joan Fontcuberta i Pere Formiguera, Gego, Rodney Graham, Gusmão i Pavia, Bruce Nauman, Rivane Neuenschwander, Jorge Oteiza, Pablo Palazuelo, Perejaume, Joan Rabascall, Àngels Ribé, Joseph Beuys, Brassaï, Marcel Broodthaers, Joan Brossa, Alexander Calder, Eduardo Chillida, Constant, Guy Debord, Hans-Peter Feldmann, León Ferrari, Cristina Iglesias, Guillermo Kuitca, Sol LeWitt, Piero Manzoni, Anthony McCall, Cildo Meireles, Ana Mendieta, Henri Michaux, Fina Miralles, Xavier Miserachs, Juan Muñoz, Gerhard Richter, Nancy Spero, Daniel Steegmann-Mangrané, Oussama Tabti, Antoni Tàpies, Joaquín Torres-García, Eulàlia Valldosera i Lawrence Weiner.

Ebtisam Abdul Aziz, Khalil Abdul Wahid, Shamma Al Amri, Ammar Al Attar, Afra Al Dhaheri, Al Anood Al Obaidly, Shaikha Al Mazrou, Mohammed Al Mazrouei, Farah Al Qasimi, Mattar Bin Lahej, Alaa Edris, Mohammed Ahmed Ibrahim, Layla Juma, Mohammed Kazem, Alia Lootah, Jalal Luqman, Khalil Mezaina, Nasir Nasrallah, Hassan Sharif i Hussain Sharif són els artistes dels Emirats Àrabs presents.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells