FCC-Segell-banner4
CentroCentro organitza la primera edició de la Fira de la Il·lustració Dibumad

Certàmens

CentroCentro organitza la primera edició de la Fira de la Il·lustració Dibumad

bonart madrid - 24/02/18
180x180 Banners-FERIARTE-Dthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
Comissariada per Quique Maqueda, la Fira de la Il·lustració Dibumad se celebrarà del 2 al 4 de març. E aquest esdeveniment hi estaran alguns dels artistes més rellevants dels diferents camps professionals de la il·lustració que en aquest moment estan marcant tendència. A través dels seus treballs, el visitant podrà conèixer el panorama actual del sector, així com comprovar la multitud d'aplicacions que té la il·lustració en les diferents àrees de la comunicació visual. "La feina d'un il·lustrador és fonamental per organitzar-nos i millorar les nostres vides -explica el comissari de la fira-. És una tasca silenciosa i anònima en molts casos que, no obstant això, acompanya el nostre recorregut diari omplint de color i significats nostra existència".

A més de contemplar el treball dels artistes convidats, es podran adquirir dibuixos originals. De forma simultània a l'exhibició d'obra, es desenvoluparan tallers impartits per professionals de la il·lustració i dirigits a visitants de totes les edats. Els tallers seran d'accés lliure, prèvia reserva de plaça, i es publicaran al llarg dels dies vinents a la web de CentroCentro.

Com explica Maqueda, Dibumad és una invitació perquè "el públic perdi la por a agafar un llapis i plasmar amb ell el que bull pel seu cap". Dirigits per un expert, els traços troben el seu lloc en el paper i la forma de convertir-se en un retrat o un personatge. El programa inclourà també una selecció de pel·lícules on el dibuix és el protagonista.

L'espai acollirà una gran instal·lació participativa, el mural Tu la portes en el qual intervindrà cada participant professional durant 10 minuts donant lloc a una obra única i irrepetible.

La fira estarà oberta al públic els dies 2, 3 i 4 de març, a la Galeria de Cristall del Palau de Cibeles. L'accés serà gratuït en el següent horari: divendres 2 i dissabte 3 d'11 a 21 hores, i diumenge 4, d'11 a 19 hores.

I Trobada Professional Dibumad
El dia 2 de març, de 12 a 13.30 hores, se celebrarà la I Trobada Professional Dibumad, en col·laboració amb l'Institut per a la Divulgació i l'Estudi del Còmic (IDECómic), un matí dedicatals professionals del dibuix i la il·lustració, oberta al públic aficionat. L'esdeveniment té com a objectiu promoure l'intercanvi d'informació sobre autors, obres, portfolis, llançaments editorials, projectes empresarials o col·lectius, i qualsevol altra manifestació relacionada amb la il·lustració local o internacional, amb un format àgil i senzill de microponències de tres minuts. Les propostes de microponències es poden remetre a christian@laguiadelcomic.es. L'equip d'EP Dibumad les avaluarà i definirà un programa que es publicarà el 20 de febrer del 2018. La trobada tindrà lloc a la Sala Sigfrido Martín Begué de CentroCentro.

Concurs escolar
En el marc de la fira s'ha convocat el concurs de dibuix escolar 'Personatges menuts, menuts personatges' entre els centres educatius de Madrid. En col·laboració amb el Departament d'Educació Artística de la facultat de Formació del Professorat de la Universitat Autònoma de Madrid i la fira AAula Ifema 2018, el concurs convida als alumnes a retratar als seus companys i al grup-classe. Té com a objectiu sensibilitzar en la importància de la cohesió i potenciar el treball col·laboratiu observant les diferències i singularitats de cada un.

Les bases es poden consultar a la pàgina web de CentroCentro. El lliurament de premis tindrà lloc el dia 4 de març a les 12.30 a la Galeria del Cristall del Palau de Cibeles. Els treballs poden enviar fins al 20 de febrer.

Il·lustradors en Dibumad 2018
Juan Cristóbal Acosta Prieto, Rosa Álamo, Felip Alarcón Echenique, Marta Antelo, Juan Aparicio Gutiérrez, Naira Arrieta, Alejandro Bahamonde, Isabel Barba Aporta, Juan Blu, Elena Calonje, Alejandra de Càrcer Díez d'Oñate, Jonny Casamenti, Antonela Cassine, Ramon Súmmum , Daniel Columna, Mario Corral, Sara Díaz Vergara, Hernán Dvojak, Alex Falcón, Berta Fernández, Francisco Gall Morello, Mario García de l'Arc, Jennifer Giner López, Alicia Gómez Martín, Abel Ippolito, Luis Kollmer, Mario Kuevas, Francisco Lobón Leal, Cristina Plans, Lara López Aragoncillo, Juanma Martín, Rodrigo Lorenzo López, Matteo Mariotti, Cristina Plans, Daniel Marquès, Aitana Martín, Judith Martínez Martínez, Fernando Mendoza, Virginia Montesinos, Tomás Mora, Maria Muñoz Latorre, José Manuel Muñoz Pardo Pak Morello, José Manuel Muñoz Pardo, Asun Navarro Margallo, José Manuel Nieto, Fran Nen, Teresa Novoa, Curro Oñate, Marcelo Pérez, Eduardo potser, Puri Salví, Carmen Sánche z Racó, Pau Sánchez Vallejo, Elena Simón Camps, Daniel Suárez Pérez, Juan Francisco Torres, Laura Torrico i Cristina Vaquer Fernández.

Et poden
Interessar
...

817x68