21 Setembre 2018
Notícies Madrid

Restauració de Santa Caterina d’Alexandria de Caravaggio

bonart

El Museu Nacional Thyssen-Bornemisza i Asisa han signat un acord de col·laboració per patrocinar la restauració i l’estudi tècnic de Santa Caterina d’Alexandria (c.1598), de Caravaggio, que es va iniciar aquest estiu. L’objectiu d’aquesta intervenció és aprofundir en el coneixement de l’obra i obtenir detalls sobre la tècnica de l’artista, contribuint d’aquesta manera a seguir difonent les col·leccions del museu.

Entre els processos als quals se sotmetrà el llenç destaquen la presa de mostres per identificar els materials emprats, la realització d’una macrofotografia d’alta resolució per evidenciar detalls del treball de l’artista, l’anàlisi a través de reflectografia infraroja per conèixer el procés d’elaboració de l’obra, la utilització de raigs x per arribar a les estructures internes no visibles i, finalment, la restauració del quadre, seguint la metodologia més adequada.

Els resultats d’aquest estudi, dut a terme pel departament de Restauració del museu, es presentaran en el mes de novembre en un muntatge expositiu al voltant de l’obra, que inclourà les macrofotografies, radiografies i reflectografies realitzades, així com audiovisuals que mostraran en detall el treball realitzat.

A la imatge, el president d’Asisa, Francisco Ivorra (al centre), amb el director gerent del Museu Thyssen, Evelio Acevedo (esquerra), i el director artístic, Guillermo Solana.

Etiquetes: · ·

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció edició en paper

50 € i l'edició digital gratuïta
4 números a l'any

SUBSCRIU-TE

Subscripció edició digital

Rep la revista digital des de 25 €
4 números a l'any

SUBSCRIU-TE
agenda
d’exposicions
catalunya, catalunya nord,
illes balears, país valencià,
andorra i aragó
bonart revista bonart actualitat bonart gestora bonart agenda
a dalt

c_Riera d'Oix, 12_17003 Girona_ 034 972 21 84 38 / 677 51 82 96

Política de privacitat   Política de cookies